ZALUŽNIJ PRIZNAO: Marjinka više ne postoji, tvrđava Avdejevka pred padom (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 12. 2023. u 17:28 >> 17:53

UKRAJINSKE snage povukle su se iz grada Marjinka u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij na konferenciji za novinare.

ЗАЛУЖНИЈ ПРИЗНАО: Марјинка више не постоји, тврђава Авдејевка пред падом (ВИДЕО)

General Valerij Zalužni, Foto Arhiva

Prema njegovim rečima, „ukrajinske snage su se povukle (iz grada), na nekim mestima su se ukopali u okolini Marjinke, a na drugima – malo dalje“.

Zalužnij je, takođe, napomenuo da „grad Marjinka više ne postoji“.

Ukrajinske trupe mogle bi da napuste Avdejevku za 2-3 meseca, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij na konferenciji za novinare.

Foto: Profimedia

-Što se tiče vođenja borbenih dejstava kod Avdejevke... Ne treba da pravimo šou oko konkretnog naselja. Vođenje borbenih dejstava podleže sopstvenim zakonima, koji ne zavise od toga da li se to sviđa poslanicima ili novinarima. (Oružane snage Rusije) imaju priliku da koncentrišu svoje snage u određenom pravcu. I za dva ili tri meseca mogu da urade ono što se desilo sa Bahmutom... Branićemo (Avdejevku) tačno onoliko koliko bude snaga. Ako ne bude dovoljno snaga – spasavaćemo ljude“, objasnio je general.

Avdejevku su tokom sukoba u Donbasu ukrajinske snage pretvorile u jedno od glavnih uporišta. Iz grada su ukrajinske snage mogle da gađaju Donjeck, Makejevku, Jasinovataju i okolinu. Trenutno se u oblasti Avdejevke vode žestoke borbe.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)