FERIZI UŠAO KAO ILEGALAC? Novi ambasador Albanije u Velikoj Britaniji

I.S.

24. 12. 2023. u 17:48

NOVI ambasador Albanije u Velikoj Britaniji Uran Ferizi, ilegalno je ušao u tu zemlju 1998. godine, tvrdeći lažno da je sa Kosova i Metohije i da beži od rata, piše Dejli mejl. Njega je, kao novog ambasadora, prihvatilo britansko ministarstvo spoljnih poslova, posle čega će formalno predati akreditive kralju Čarlsu Trećem, u Bakingemskoj palati.

ФЕРИЗИ УШАО КАО ИЛЕГАЛАЦ?  Нови амбасадор Албаније у Великој Британији

Foto: Profimedia

List navodi da je više izvora potvrdilo da je Ferizi stigao u Britaniju kamionom kao ilegalni migrant, bez ikakvih identifikacionih dokumenata, posle čega mu je dozvoljeno da ostane u zemlji, dok se njegov slučaj razmatra. Međutim, u maju 2000. godine, oženio se Britankom Sarom Lenon, na osnovu čega je dobio dozvolu da boravi u Velikoj Britaniji na neodređeno vreme.

Iako nikada nije radio u diplomatskoj službi, albanska vlada ga je, u junu ove godine, predložila za ambasadora. Britanski MUP, izrazio je zabrinutost u vezi sa imenovanjem Ferizija kad je predložen za ambasadora, ali su se u MIP oglušili na to. Bivša šefica albanske diplomatije Edit Hardži rekla je da "nije diplomatski, moralno ili etički ispravno da neko ko je ilegalno ušao u Ujedinjeno Kraljevstvo bude imenovan za ambasadora".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo