KANADSKI PREMIJER VIDNO ZABRINUT Trudo: Trampova pobeda 2024. mogla bi da naškodi borbi protiv klimatskih promena

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

22. 12. 2023. u 21:37

KANADSKI premijer Džastin Trudo rekao je danas da bi, ukoliko republikanski favorit Donald Tramp pobedi na predsedničkim izborima u SAD 2024, to bi moglo da naškodi u borbi protiv klimatskih promena u svetu.

КАНАДСКИ ПРЕМИЈЕР ВИДНО ЗАБРИНУТ Трудо: Трампова победа 2024. могла би да нашкоди борби против климатских промена

Foto Tanjug/AP

On je tako reagovao na to što je Tramp izjavio prošle nedelje da će, ako bude izabran, odustati od obećanja SAD od tri milijarde dolara za svetski fond koji treba da pomogne zemljama u razvoju da smanje emisije, preneo je Rojters.

- Da, postoji zabrinutost naročito u vezi sa životnom sredinom u vreme kada je toliko važno da se ide napred u toj obasti, kao i u izgradnji ekonomije budućnosti - rekao je Trudo.

Kanadski premijer se osvrnuo i na Trampov pristup klimatskim promenama tokom njegovog predsedničkog mandata, označivši ga kao "pretnju ne samo za Kanadu, već i za svet".

Bajdenov zakon o smanjenju inflacije, koji podrzumeva ogromne investicije za ubrzanje "zelene tranzicije", podstakao je Kanadu da potroši milijarde dolara kako bi privukla velike proizvođače automobila koji traže lokacije za proizvodnju električnih vozila i komponenti za baterije, navodi Rojters.

Agencija podseća da je Trudo imao komplikovan odnos sa Trampom, koji ga je jednom nazvao "nepoštenim i slabim", a bio je i jedan od prvih svetskih lidera koji je čestitao Bajdenu pobedu na izborima 2020. godine.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!