OLUJA REMETI PRAZNIČNE PLANOVE MNOGIMA: Evropljani na mukama, poplave na sve strane, saobraćaj u zastoju (FOTO)

Srna

22. 12. 2023. u 11:48

ŽELEZNIČKI saobraćaj sporadično je u prekidu u delovima Nemačke zbog oluje koja je zahvatila severnu Evropu, rušila drveće i izazvala upozorenja o poplavama na obali Severnog mora.

ОЛУЈА РЕМЕТИ ПРАЗНИЧНЕ ПЛАНОВЕ МНОГИМА: Европљани на мукама, поплаве на све стране, саобраћај у застоју (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Nacionalni železnički operater Dojče ban saopštio je da je bilo otkazivanja na linijama od Hamburga i Hanovera do Frankfurta i Minhena, a u prekidu su međugradske linije od Hamburga do Kila i Flenzburga.

Foto: Tanjug/AP

Kompanija je saopštila da je drveće koje je palo oštetilo nadzemne električne vodove ili blokiralo pruge uglavnom na severu Nemačke, ali i u centralnoj pokrajini Hesen. U susednoj Belgiji ženu je usmrtila božićna jelka koja je pala.

Na aerodromu u Frankfurtu, najprometnijem u Nemačkoj, sinoć je bilo kašnjenja, iako zbog oluje nije bilo otkazivanja, a operater aerodroma je saopštio da se od jutros saobraćaj odvija normalno, prenela je agencija DPA.

U Holandiji su ulice oko luka poplavljene tokom noći u pojedinim gradovima na obali Severnog mora, uključujući Sheveningen, primorsko predgrađe Haga.

Jak vetar izazvao je obustavljanje letova i saobraćanje trajekata u delovima Velike Britanije.

BONUS VIDEO: IZLILO SE CRNO MORE: Poplavljena obala Gruzije, primorski gradovi pod vodom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)