PRAZNIKE DOČEKUJU U STRAHU OD JAKOG NEVREMENA: Oluja Pija sa udarima vetra od 130 kilometara na čas preti ovom delu Evrope

Tanjug

21. 12. 2023. u 07:54

PLANOVI za božićna putovanja mogli bi da budu poremećeni dok u Veliku Britaniju stiže oluja Pija sa udarima vetra od 130 kilometara na sat.

ПРАЗНИКЕ ДОЧЕКУЈУ У СТРАХУ ОД ЈАКОГ НЕВРЕМЕНА: Олуја Пија са ударима ветра од 130 километара на час прети овом делу Европе

Foto: Tanjug/AP

Met ofis je za danas izdao upozorenje na jake vetrove za severnu polovinu zemlje, zbog čega bi moglo da dođe do haosa na putovanjima uoči Božića.

Žuto upozorenje o vetru, koje je prvi put izdato u ponedeljak, izmenjeno je, pri čemu je vreme završetka pomereno tri sata unapred na 21 sat, a nivo upozorenja je ažuriran.

Foto: Tanjug/AP

Vetrovi jačine između 110 i 130 kilometara na čas predviđaju se za severnu Škotsku.

U drugim delovima Škotske, kao i u Severnoj Irskoj, Severnom Velsu i Engleskoj severno od Birmingema, kao i u gornjoj polovini istočne Anglije, vetrovi bi mogli da dostignu brzinu 70-90 kilometara na čas.

Foto: Tanjug/AP

Planovi putovanja će verovatno biti pogođeni u oblastima obuhvaćenim upozorenjem, saopštio je Met, uz moguće nestanke struje.

Železnički operater je "snažno" pozvao svoje klijente da ne putuju u Edinburg i iz Edinburga pre sredine popodneva, jer se očekuje da će oluja Pija izazvati značajne poremećaje.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: EVAKUACIJA ZBOG RUDNIKA: Stanovnici Maseja u Brazilu u opasnosti od urušavanja rudnika soli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo