AMERIČKI OBAVEŠTAJAC ISKRENO: Zelenski je toliko van realnosti da smeta Zapadu, nema dovoljno novca na svetu da spreči poraz Kijeva

P. Z. S. / russian.rt.com/inotv

18. 12. 2023. u 09:01

ČAK i ako američki kreatori politike mogu da razbiju ćorsokak oko finansiranja Kijeva, u svetu nema dovoljno novca da se preokrene ono što se dešava na bojnom polju u Ukrajini, rekao je bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Redacted.

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ИСКРЕНО: Зеленски је толико ван реалности да смета Западу, нема довољно новца на свету да спречи пораз Кијева

Foto printskrin youtube military update/Tanjug/AP


Prema njegovim rečima, ukrajinske snage su pretrpele strateški poraz prelaskom u defanzivu, dok ruske trupe „svuda nižu pobede i postižu ozbiljne uspehe“.


SKOT RITER, bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa, bivši inspektor UN za oružje: Zelenski očajnički pokušava da natera međunarodnu zajednicu da nastavi svoj izgubljeni sukob sa Rusijom.

Foto Tanjug/AP

Mir o kome on govori nije u stvari mir. To uključuje više rata, jer da bi postigla ono što Zelenski tvrdi da se mora postići da bi se uspostavio mir, Ukrajina mora strateški poraziti Rusiju. To se ne dešava. I tu dolazimo do drugog dela vašeg pitanja: šta da radite sa liderom koji je toliko van dodira sa stvarnošću?

Jer čak i ako SAD mogu da razbiju ćorsokak u Vašingtonu oko finansiranja Ukrajine, u svetu nema dovoljno novca da se preokrene ono što se dešava na bojnom polju u Ukrajini. Ukrajina je pretrpela strateški poraz. Njihova vojska je priznala: prešli smo u defanzivu, o kontraofanzivi nema govora.

Čak i najbliži saveznici Ukrajine kažu da ne misle da će Ukrajina moći da nastavi svoju kontraofanzivu do 2025. godine. To u najboljem slučaju znači da će tokom 2024. godine Kijev morati da se brani, u nepovoljnom položaju, od ruske vojske, koja svuda pobeđuje i postiže ozbiljne uspehe.

Iskreno, ona (Rusija – InoTV) je na ivici da uništi koheziju ukrajinske vojske. To znači da više neće biti linije fronta za odbranu. Zelenski je toliko van dodira sa realnošću da je zapravo postao pretnja međunarodnoj zajednici, zbog čega se sve češće govori o smeni Zelenskog. Mislim da je to tako, da je Zelenski već istorija, njega više nema, gotov je. Sada samo čekamo da se ovo desi.



 

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)