HLADAN TUŠ ZA ZELENSKOG Amerikanci poručili: Ukrajina će morati da ustupi deo teritorije Rusiji

Novosti onlajn

10. 12. 2023. u 20:38

UKRAJINA će morati da ustupi neke teritorije Rusiji da bi okončala sukob, smatra američki senator iz Ohaja Džejms Dejvid Vens.

ХЛАДАН ТУШ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ Американци поручили: Украјина ће морати да уступи део територије Русији

Foto Tanjug/AP

- U interesu Amerike je da prizna da će Ukrajina morati da ustupi deo teritorije Rusima, a mi moramo da prekinemo vojne operacije - rekao je Vens za „Si-En-En“.

Vens se takođe usprotivio slanju dodatnog novca Ukrajini, napominjući da ova bivša sovjetska republika neće moći da pobedi Rusiju. On se zapitao kako slanje novog paketa finansijske pomoći može da pomogne Kijevu, ako ranije izdvojena sredstva nisu dovela do okončanja sukoba.

- Po pitanju Ukrajine svi znaju... da će ovo morati da se završi pregovorima. Ideja da Ukrajina namerava da potisne Rusiju nazad na granice iz 1991. godine je apsurdna, niko u to nije verovao - zaključio je on.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se umaraju od ukrajinske krize, a podrška predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom slabi. Kako prenosi „En-Bi-Si“, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa vlastima u Kijevu o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i ono čega bi bivša sovjetska republika možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Kako je prošle nedelje izjavio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov, Kijev je zabrinut, jer je Zapad počeo da ukazuje na potrebu za dijalogom sa Moskvom. Istovremeno, ministar spoljnih poslova zemlje Dmitrij Kuleba tvrdi da ne oseća nikakav pritisak od saveznika po pitanju otpočinjanja pregovora sa Rusijom. U Kremlju su istakli da što pre kijevski režim shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!