SALIVEN OPTIMISTIČAN: Verujemo da će američki talac biti danas oslobođen iz zarobljeništva

Tanjug

26. 11. 2023. u 18:46

SAVETNIK za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džejk Saliven rekao je da SAD "imaju razlog" da veruju da će američki talac biti danas oslobđen iz zarobljeništva.

САЛИВЕН ОПТИМИСТИЧАН: Верујемо да ће амерички талац бити данас ослобођен из заробљеништва

FOTO: EPA

- Međutim, dok ne vidimo taoca na bezbednom, kako izlazi iz Gaze i nalazi se sa porodicom, ne možemo biti sigurni - rekao je Saliven za En-Bi-Si.

Upitan da kaže da li je reč o četvorogodišnjoj Evigejl Idan, on je odgovorio da se SAD nadaju da će ona biti oslobođena.

- Nadamo se da će je pustiti. Odavno je bilo vreme da ova devojčica, koja je tek proslavila četvrti rođendan, bude puštena. Nažalost, ostala je bez roditelja u ovom užasnom, brutalnom terorističkom napadu (Hamasa) 7. oktobra - istakao je Saliven, prenosi Tajms of Izrael.

U sklopu dogovora Izraela i Hamasa nalaze se oko 50 žena i deca, a među njima i troje američkih državljana - dve žene i devojčica Evigejl.

Ranije u toku dana, Hamas je saopštio da je oslobodio 13 izraelskih talaca, kao i četvoro stranaca - troje tajlandskih i jednog ruskog državljanina

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove