ARAHAMIJA: Sledeće godine neće biti izbora u Ukrajini

Tanjug

25. 11. 2023. u 00:12

ŠEF frakcije stranke "Sluga naroda" ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u Vrhovnoj radi i član Odbora za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove, David Arahamija izjavio je danas da sledeće godine neće biti parlamentarnih, lokalnih ili predsedničkih izbora, kao i da Zapad ne zahteva reizbor ukrajinskih vlasti.

АРАХАМИЈА: Следеће године неће бити избора у Украјини

Foto Printskrin, Vikipedija/Skoropadsky

-Idemo korak po korak. Sledeće godine ne mislim da uopšte može biti izbora. Neće biti ni parlamentarnih, ni lokalnih ni predsedničkih. Niko na Zapadu nas ne tera na to, rekao je Arahamia u intervjuu za TV kanal 1+1, prenosi ukrajinska agencija Unian.

Sledeći izbori u Ukrajini, u normalnim uslovima, trebalo bi da se održe na proleće 2024. godine, dok se u društvu vodi debata o tome da li izbore treba održati u uslovima rata u punom obimu protiv Rusije.

Početkom oktobra Zelenski je rekao da izbori mogu biti održani ako Vrhovna rada „uspe da reši sve zadatke obezbeđivanja pristupa glasanju“.

Kasnije je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao da ukrajinski lider razmišlja o održavanju predsedničkih izbora sledećeg proleća.

On je dodao da Ukrajini prete izazovi „bez presedana“ zbog održavanja izborne trke tokom rata punih razmera.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!