U HARKOVU POČELA IZGRADNJA PODZEMNIH ŠKOLA ZBOG RUSKIH VAZDUŠNIH UDARA: Deca se vraćaju u klupe dok se sukob sa Moskvom nastavlja

Novosti online

17. 11. 2023. u 14:38

SUOČENI sa stalnom pretnjom od ruskih vazdušnih udara, zvaničnici u oblasti Harkov, na istoku Ukrajine, počeli su da grade utvrđene podzemne škole koje će deci omogućiti bezbedan povratak na nastavu dok se sukob sa Moskvom nastavlja.

У ХАРКОВУ ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ПОДЗЕМНИХ ШКОЛА ЗБОГ РУСКИХ ВАЗДУШНИХ УДАРА: Деца се враћају у клупе док се сукоб са Москвом наставља

Foto: Printskrin/Tviter/Kevin Rothrock

Škole u regionu koji ima oko 2,5 miliona ljudi, samo 32 kilometara od granice sa Rusijom, bile su prinuđene na onlajn učenje nakon ruskog napada u februaru 2022. godine, preneo je Rojters.

Dve škole, od kojih svaka može da primi do 500 osoba, trenutno su u izgradnji i moći će da izdrže direktne napade, izjavio je glavni regionalni arhitekta Anton Korotkovskih.

- Ove strukture će biti opremljene svim što je potrebno za proces učenja - rekao je on u intervjuu za britansku agenciju.

Do kraja sledeće godine planira se izgradnja još izvesnog broja škola, a kako je naveo Korotkovskih, 817 obrazovnih objekata širom harkovskog regiona je oštećeno ili uništeno tokom ruskih napada, prenose mediji. 

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)