OTVORENO KAŽEM DA JE IZRAEL TERORISTIČKA DRŽAVA: Erdogan očekuje podršku Italije u borbi za prekid vatre u Pojasu Gaze

Novosti onlajn

15. 11. 2023. u 14:48

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas italijanskoj premijerki Đorđi Meloni da Ankara očekuje podršku Rima za prekid vatre u Gazi, saopšteno je danas iz turskog predsedništva.

ОТВОРЕНО КАЖЕМ ДА ЈЕ ИЗРАЕЛ ТЕРОРИСТИЧКА ДРЖАВА: Ердоган очекује подршку Италије у борби за прекид ватре у Појасу Газе

Foto: EPA

Erdogan je u telefonskom razgovoru rekao italijanskoj premijerki i da će Turska nastojati da osigura da Izrael bude kažnjen pred međunarodnim sudovima, prenosi Rojters.

Ranije danas Erdogan je izazvao žestoke kritike nakon što je Izrael nazvao terorističkom državom i ocenio da je palestinska militantna grupa Hamas politička partija koju su izabrali Palestinci i „borci pokreta otpora”, koji pokušavaju da zaštite svoju zemlju i narod, prenose mediji.

- Nećemo prihvatiti lekcije o moralu od predsednika Erdogana, čoveka u čijoj zemlji je užasno stanje ljudskih prava. Izrael se brani od brutalnih terorista iz Hamasa i Islamske države, od kojih je nekima dozvoljeno da deluju pod Erdoganovim krovom - rekao je izraelski opozicioni lider Jair Lapid.

Erdogan je tokom svog obraćanja u turskom parlamentu rekao da Izrael sprovodi strategiju „potpunog uništenja Gaze i ljudi koji tu žive”.

- Otvoreno kažem da je Izrael teroristička država - rekao je Erdogan.

(Politika)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!