"TRAJALO JE 30 MINUTA I BILO JE STRAŠNO": Snažan tornado napravio haos u komšiluku - Leteli krovovi ima i mrtvih (FOTO/VIDEO)

Novosti online

04. 11. 2023. u 21:14

DVE osobe su poginule u stravičnom nevremenu koje je zahvatilo Bugarsku.

ТРАЈАЛО ЈЕ 30 МИНУТА И БИЛО ЈЕ СТРАШНО: Снажан торнадо направио хаос у комшилуку - Летели кровови има и мртвих (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printsrkin

U centralnom i istočnom delu Bugarske, za novembar mesec, zabeležene su neuobičajeno jake oluje, a tornado je zabeležen na severoistoku zemlje, prouzrokujući velike štete u mestu Dulovo. Izveštaji o razmerama štete još uvek pristižu.

Jedan muškarac je preminuo na licu mesta nakon što ga je zatrpao srušeni zid imanja u šumanskom selu Razvigorovo, dok je drugi, kako se pretpostavlja, nagazio na otkinut električni kabal.

U isperiškom selu Lavino tornado je odneo krovove sa preko 150 kuća i 11 sela ostavio bez struje.

Snažno nevreme u Šumenu srušilo je drvo koje je zarobilo 66-godišnju ženu. Spasilačke ekipe uspele su da izvuku ženu i ona je hospitalizovana sa prelomom kičmenog pršljena, kao i iščašenjem skočnog zgloba i prelomom desne noge.

Tornado je uočen 10 km od Silistre.

- Tornado je takođe zabeležen na severoistoku Grčke, prolazeći kroz grad i prevrćući automobile. Ovakve nevremene rezultat su priliva vlažne i nestabilne vazdušne mase sa mora duboko u kopno istočnog Balkana, u kombinaciji sa ekstremno jakim vetrovima u troposferi. Napredovanje doline sa zapada poslužilo je kao mehanizam za aktivaciju ovih nepogoda - javljaju mediji. 

"Trajalo je 30 minuta i bilo je strašno"

Jak vetar, praćen kišnom olujom, odneo je veliki deo krovova na kućama u smoljanskom selu Katranica.

- Bilo je strašno. Trajalo je oko 30 minuta. Prvo je odneo ceo krov koji je pao na susedni. Nije pošteđena nijedna kuća - objasnio je zamenik predsednika opštine Radko Šukerov.

Vetar je iščupao ili oštetio drvene prozore na kućama.

- Uz napore ekipa vatrogasne službe i stanovništva saniramo štetu, ali struje i dalje nema - dodao je Šukerov.

(sd.rs)

BONUS VIDEO: PSI NOSE PRADU: Sankt Peterburg je domaćin godišnje modne parade jazavičara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave