"HAMAS NE PREDSTAVLJA PALESTINCE": Sunak i Makron zabrinuti zbog rizika od eskalacije sukoba na Zapadnoj obali

Tanjug

29. 10. 2023. u 15:32

BRITANSKI premijer Riši Sunak i francuski predsednik Emanuel Makron izrazili su danas, u telefonskom razgovoru, zabrinutost zbog opasnosti od proširenja sukoba Izraela i Hamasa u širem regionu, a naročito na Zapadnoj obali.

ХАМАС НЕ ПРЕДСТАВЉА ПАЛЕСТИНЦЕ: Сунак и Макрон забринути због ризика од ескалације сукоба на Западној обали

Foto: Profimedia

Dvojica lidera su takođe naglasila važnost isporuke hitne humanitarne pomoći civilima u ugroženoj palestinskoj enklavi Gazi, preneo je Rojters.

-Oni su se dogovorili da zajedno rade kako bi se ključna humanitarna pomoć - hrana, gorivo, voda i lekovi - obezbedila onima kojima je najpotrebnija. Saglasni su i da nastave sa naporima da se iz ratne zone evakuišu strani državljani - saopšteno je iz kabineta britanskog premijera.

Sunak i Makron su se saglasili da je važno ne izgubiti iz vida dugoročnu budućnost regiona, a posebno potrebu za postizanjem sporazumnog rešenja o dve države.

- Oni su istakli da Hamas ne predstavlja obične ljude Palestince i da varvarstvo Hamasa ne bi trebalo da podriva legitimne težnje palestinskog naroda - saopšteno je iz kabineta britanskog premijera, a prenosi Skaj njuz.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)