LETOVI PREMA SRBIJI PUNI: Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić za "Novosti"

A. V. V.

10. 10. 2023. u 11:39

POČASNI konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić kaže za "Novosti" da je konstantno u kontaktu sa srpskim državljanima i da je do sada oko 400 njih bezbedno evakuisano iz Izraela, a da se danas očekuje još jedan let "Er Srbije".

ЛЕТОВИ ПРЕМА СРБИЈИ ПУНИ: Почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић за Новости

Aleksandar Nikolić

- I juče i danas imamo pune letove za Srbiju - priča Nikolić. Sve vreme razgovaramo sa našim državljanima i pokušavamo da ih usmeravamo i savetujemo najbolje što možemo. Apelujemo da se pridržavaju svih naših apela i saveta kako bi bi bili bezbedni. Moram da pohvalim naše državljane da su do sada bili veoma disciplinovani. Naravno, bilo je i panike i brige kod njih što je prirodno u ovakvoj situaciji - kaže sagovornik.

Počasni konzul ne isključuje mogućnost da će u narednim danima biti još letova, ali će o tome javnost biti blagovremeno obaveštena.

Govoreći o situaciji u Izraelu, istakao je da se najžešće borbe i dalje vode u delovima oko Pojasa Gaze, a da se situacija nešto pogoršala u nekoliko distrikta među kojima i u Jerusalimu. Dodao je da je bilo granatiranja, ali da nema izveštaja o pogođenim stambenim objektima.

Kaže da je 150 ljudi u Izraelu kidnapovano i da nema informacija o njihovom stanju, ne zna se da li su živi ili ne, niti da li su povređeni.

- Stanje se ažurira iz sata u sat. U javnosti vlada veliko zaprepašćenje, koje prelazi u nevericu, a neverica u bes - kaže Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)