BRITANCI UŽASNUTI KATASTROFOM VSU: Engleski mediji – Zelenski će morati da pristane na uslove Moskve, situacija je veoma ozbiljna

P. Z. S./ria.ru

07. 10. 2023. u 17:21

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski nije uspeo da obezbedi dovoljno sredstava od svojih saveznika i pre ili kasnije će biti primoran da napravi kompromis sa Rusijom, piše Skaj njuz.

БРИТАНЦИ УЖАСНУТИ КАТАСТРОФОМ ВСУ: Енглески медији – Зеленски ће морати да пристане на услове Москве, ситуација је веома озбиљна

Ilustracija telegram rybar


-Situacija se razvija tako da se postavlja pitanje da li ovo nije početak kraja Ukrajine, navodi se u publikaciji.

U članku se napominje da je potreba za pružanjem vojne i finansijske pomoći Kijevu postala veoma ozbiljan teret za zapadne zemlje, koje se već suočavaju sa visokom inflacijom.

-Fokus zapadnog biračkog tela sada se neumoljivo pomera na unutrašnje probleme, piše autor.

Prema njegovom mišljenju, ako Ukrajina nije uspela da napreduje ovog leta, kada bi se mogla smatrati maksimalno pripremljenom za bitku, onda će dalja vojna podrška Zapada rezultirati samo dugotrajnim, skupim sukobom sa malim napretkom.

Krajem prošle nedelje američki Kongres je dogovorio privremeni budžet bez uključivanja finansijske podrške Ukrajini. Pored toga, prošle subote, 30. septembra, istekao je Zakon o Lend-lizu za Oružane snage Ukrajine.

Ranije je sajt Čikaškog saveta za globalne poslove objavio rezultate ankete, prema kojima je skoro polovina Amerikanaca priznala da pomoć koja je pružena kijevskim vlastima u iznosu od 43 milijarde dolara nije vredna troškova. Osim toga, smanjen je broj ispitanika koji se zalažu za ekonomsku podršku Ukrajini u odnosu na prošlu godinu.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom