ORBAN SE SASTAO SA MARIN LE PEN: Složili se da se mora pronađi odgovor na "imperijalističke ambicije EU"

Tanjug

27. 09. 2023. u 18:24

PREMIJER Mađarske Viktor Orban sastao se danas u Budimpešti sa predsednicom francuskog "Nacionalnog saveza" Marin le Pen, saopšteno je iz kabineta mađarskog premijera.

ОРБАН СЕ САСТАО СА МАРИН ЛЕ ПЕН: Сложили се да се мора пронађи одговор на империјалистичке амбиције ЕУ

Foto: Profimedia/EPA

Orban, koji je lider vladajućeg "Fidesa", razgovarao je sa Le Pen o jačanju položaja evropskih desničarskih partija kada je reč o izborima za Evropski parlament 2024. godine, rekao je portparol mađarskog premijera Bertalan Havasi, prenosi agencija MTI.

On je dodao da su se Orban i Le Pen složili da nacionalni konzervativci moraju da pronađu zajednički, odlučan odgovor na "imperijalističke ambicije Evropske unije, propalu ekonomsku politiku i inicijative za migraciju".

Naveo je da su njih dvoje razgovarali i o političkom predstavljanju porodice i nacionalnim i hrišćanskim vrednostima, što je centralna tačka politike obe stranke.

 

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA -  Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!