NEGATIVNO UTIČE NA BEZBEDNOST DRUGIH ZEMALJA: Kina se protivi proizvoljnom širenju vojnih blokova

Srna

26. 09. 2023. u 08:17

KINA se protivi proizvoljnom proširenju vojnih blokova koje negativno utiče na bezbednost drugih zemalja, izjavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.

НЕГАТИВНО УТИЧЕ НА БЕЗБЕДНОСТ ДРУГИХ ЗЕМАЉА: Кина се противи произвољном ширењу војних блокова

Foto Tanjug/AP

On je tokom brifinga u Državnom savetu Kine rekao da je potrebno uspostavljanje povoljnog okruženja za univerzalnu bezbednost.

- Ekstremno je važno da se zalažemo za zajednički, kompleksan i održiv bezbednosni koncept, da insistiramo na rešavanju nesuglasica i sporova kroz dijalog i konsultacije, da zajednički poštujemo legitimne bezbednosne zabrinutosti i da se suprotstavimo proizvoljnom proširenju vojnih blokova i sabijanju bezbednosnog prostora oko drugih zemalja - istakao je Vang, koji je i direktor Centralnog komiteta za spoljne poslove Komunističke partije Kine.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica mora da ojača saradnju na biološkoj sigurnosti, kao i bezbednosti interneta, podataka i veštačke inteligencije, javio je TASS.

- Neophodan je zajednički rad na sprečavanju rizika - dodao je Vang.

Vlada Kine objavila je ranije danas dokument pod nazivom "Globalna zajednica zajedničke budućnosti: predlozi i postupci Kine", koji predstavlja stav Pekinga o globalnom razvoju u budućnosti.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)