NEVEROVATNA FILMSKA PRIČA, ALI NE I KRAJ: Žena primala platu u 16 firmi, a nije radila nijedan dan

Novosti online

25. 09. 2023. u 15:34

KINESKINjA, predstavljena pod pseudonimom Guan Ju, optužena je za prevaru jer je istovremeno bila zaposlena u 16 kompanija, ali se nikada nije pojavljivala na poslu.

НЕВЕРОВАТНА ФИЛМСКА ПРИЧА, АЛИ НЕ И КРАЈ: Жена примала плату у 16 фирми, а није радила ниједан дан

Foto: AP

Ona je, navodno, obmanula gomilu poslodavaca i dobijala plate najmanje tri godine, iako nikada nije obavila nijedan posao.

Na sudu će se pojaviti i njen suprug, a navodno su vodili brižljivu evidenciju o svim poslodavcima, ulogama koje bi trebalo da obavlja u kompanijama i mesečnim zaradama.

Žena je stalno tragala za novim poslodavcima, a kada bi odlazila na razgovor za posao, fotografisala se i govorila drugim šefovima da je „pregovarala s klijentima”.

Verovali ili ne, sistem je godinama funkcionisao besprekorno, omogućavajući joj da kupi skupoceni stan u Šangaju, prenose mediji.

Prevarantska šema je počela da se urušava prošlog januara kada je jedan od bivših poslodavaca pronašao njeno pismo u nekoliko onlajn grupa i shvatio da ju je ranije otpustio.

Čovek je utvrdio da je radila za drugu firmu, dok je bila na njegovom platnom spisku i odmah je pozvao policiju.

Ubrzo, složene su kockice prevare koja se procenjuje na neverovatnih šest miliona evra. Pored nje i supruga, uhapšeno je 50 saučesnika.

Lokalni mediji prenose da ovakve prevare predstavljaju veliki problem u Kini, sa stotinama specijalizovanih grupa koje navodno preuzimaju poslove od poslodavaca.

Oni su posebno obučeni, imaju „upeglane” biografije, a samo ih zanimaju „besplatne” plate.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: ŽIVOT U RUŽIČASTOM: Muhli trava oduševljava posetioce kineskog Liuzhoua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)