NEMAČKA PODRŽAVA POJAČANJE NADZORA GRANICA EU: "Ne možemo da učinimo ništa drugo"

Tanjug

18. 09. 2023. u 14:39

MINISTARKA unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fezer rekla je danas da podržava predlog proširenja vazdušnog i pomorskog nadzora spoljnih granica EU kao deo plana u 10 tačaka za rešenje migrantske krize, koji je iznela predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

НЕМАЧКА ПОДРЖАВА ПОЈАЧАЊЕ НАДЗОРА ГРАНИЦА ЕУ: Не можемо да учинимо ништа друго

Foto: Profimedia

- Ne možemo da učinimo ništa drugo, inače nećemo imati migrantsku situaciju pod kontrolom - rekla je Fezerova za televiziju ARD.

Nensi Fezer je u subotu učestvovala na video-konferenciji posvećenoj migrantskoj krizi na italijanskom ostrvu Lampeduza, zajedno s ministrom unutrašnjih poslova Italije Mateom Pjantedozijem i njenim francuskim kolegom Žeraldom Darmanenom, kao i evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson, prenosi Ansa.

- Sarađivaćemo u pokretanju zajedničkog plana akcije sa ciljem da se, s jedne strane, podrži Italija na humanitarnom nivou, a s druge da se vidi kako možemo da imamo veću kontrolu - rekla je Fezerova.

I Darmanen je potvrdio danas da će Francuska pomoći Italiji da obezbedi svoje granice nakon dolaska 11.600 migranata na Lampeduzu prošle nedelje.

On će danas boraviti u poseti Rimu, gde će se sastati sa Pjantedozijem.

BONUS VIDEO:

SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave