NENAJAVLJENO: Nova poseta Kijevu - evo sa kim se danas sastao Zelenski

Novosti online

09. 09. 2023. u 19:30

JAPANSKI ministar spoljnih poslova Jošimasa Hajaši i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sastali su se i dogovorili da počnu razgovore o bezbednosnim garancijama i saradnji na obnovi ukrajinske ekonomije, saopštilo je japansko Ministarstvo spoljnih poslova.

НЕНАЈАВЉЕНО: Нова посета Кијеву - ево са ким се данас састао Зеленски

Foto: Printskrin

Nenajavljena poseta Hajašija Ukrajina dolazi nakon što su zemlje G7 u julu saopštile da će započeti bilateralne pregovore o garancijama bezbednosti sa Ukrajinom, a uz Hajašija Kijev su posetili i lideri japanskih firmi poput osnivača i izvršnog direktora Rakuten grupe, Hirošija Mikitanija.

Japan planira da početkom sledeće godine bude domaćin sastanka o ekonomskoj obnovi Ukrajine.

U razgovorima sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova, Hajaši je ponovio čvrstu podršku Japana Ukrajini i istakao da je potrebno hitno okončanje ruske invazije uz pomoć međunarodne zajednice, dodaje se u saopštenju japanskog Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove