OVDE JE SAHRANJEN JEVGENIJ PRIGOŽIN: Humka prekrivena cvećem i drveni krst sa molitvom - evo pored koga počiva osnivač Vagnera (FOTO)

Novosti online

30. 08. 2023. u 11:20

RUSKI biznismen i osnivač Vagner grupe Jevgenij Prigožin, koji je poginuo u padu aviona 23. avgusta, sahranjen je juče u krugu najuže porodice na Porohovskom groblju u Sankt Peterburgu.

ОВДЕ ЈЕ САХРАЊЕН ЈЕВГЕНИЈ ПРИГОЖИН: Хумка прекривена цвећем и дрвени крст са молитвом - ево поред кога почива оснивач Вагнера (ФОТО)

Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama vidi se drveni krst, sa pločicom na kojoj piše ime i prezime pokojnika, kao i godine života.

Na krstu piše "Sa svetima upokoji Hriste, dušu raba tvojega". Grob je prekriven vencima i cvećem.

Pored groba osnivača Vagnera vidi se ploča sa imenom Viktor Jevgenjevič Prigožin. Kako pišu ruski mediji, u pitanju je otac ruskog biznismena.

Privatna ceremonija sahrane bila je želja porodice, rekli su ruskim medijima iz uprave Porohovskog groblja.

Ceremoniju su čuvale jake bezbednosne snage, uključujući i vojnike sa "antidron" puškama.

Podsetimo, Prigožin je stradao 23. avgusta prilikom pada privatnog aviona u Tverskoj oblasti.

Osim šefa Vagnera u letelici je bilo još devet putnika i članova posade. Kako je saopštio Istražni komitet Ruske Federacije, tela svih putnika su identifikovana i rezultati se poklapaju sa spiskom putnika.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo