DA LI JE PUTIN LIKVIDIRAO PRIGOŽINA? Evo šta misle Rusi, pomenuta i nova pobuna Vagnera

Tanjug

27. 08. 2023. u 19:22

SAMO osam odsto Rusa veruje da je ruski predsednik Vladimir Putin odgovoran za smrt šefa ruske privatne paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina, prema anketi sprovedenoj devet sati nakon avionske nesreće u kojoj je poginuo Prigožin.

ДА ЛИ ЈЕ ПУТИН ЛИКВИДИРАО ПРИГОЖИНА? Ево шта мисле Руси, поменута и нова побуна Вагнера

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ruski istražni komitet potvrdio je danas da je Prigožin poginuo u padu aviona u sredu uveče u Tverskoj oblasti nedaleko od Moskve. U padu Embraera koji je leteo od Moskve ka Sankt Peterburgu poginulo je svih 10 putnika i članova posade.

Anketa, koju je za "Sandej tajms" sproveo Institut ''Open Minds'', međunarodni trust mozgova, pokazala je da samo dva odsto pristalica ruskog predsednika vidi Putina kao krivca za Prigožinovu smrt.

Najveći broj ispitanika, odnosno 28,4 odsto, veruje da je nesreća nameštena, dok je 28,3 odsto kao uzrok za pad aviona navelo tehničke poteškoće ili grešku pilota. 

Samo 13,6 odsto ispitanika veruje da je verovatna još jedna pobuna grupe "Vagner", a gotovo četvrtina veruje da će je većina Rusa podržati.

U anketi se 70 odsto ispitanika saglasilo da je Prigožin bio heroj vojne operacije u Ukrajini.

Putin je u petak potpisao ukaz kojim je pozvao pripadnike "Vagnera" i drugih ruskih privatnih paravojnih grupa da polože zakletvu na vernost ruskoj državi. 

BONUS VIDEO: STRAŠNA EKSPLOZIJA U RUMUNIJI - Vatra progutala pumpu - jedna osoba poginula, veliki broj povređenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (4)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu