ZELENSKI SPREMA DALEKOSEŽNE PROMENE U UKRAJINI: Pored ruskih vojnika, "naciljao" je nove neprijatelje

Novosti online

27. 08. 2023. u 18:59

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski najavio je nameru da imovinu koju su ranije privatizovali oligarsi, posebno energetske objekte, vrati u vlasništvo države.

ЗЕЛЕНСКИ СПРЕМА ДАЛЕКОСЕЖНЕ ПРОМЕНЕ У УКРАЈИНИ: Поред руских војника, нациљао је нове непријатеље

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Tamo gde je to po zakonu moguće, da. Gde je nemoguće, pitanje je vremena - odgovorio je Zelenski tokom Sveukrajinskog teletona, na pitanje da li će vratiti državi ono što su oligarsi ranije privatizovali.

Prema njegovim rečima, posebno je reč o nekim energetskim objektima.

- Neki energetski objekti moraju da se vrate pod kontrolu države kako ne bi bilo određenih rizika... Uz dužno poštovanje privatne imovine, ovo su ratni izazovi - rekao je Zelenski.

Ukrajinski parlament je 2021. godine, na inicijativu Vladimira Zelenskog, usvojio zakon "o oligarsima", prema kojem će Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (NSDC) odlučivati o tome ko je oligarh, i vodiće poseban registar takvih lica.

Zelenski je rekao i da će sledeće nedelje podneti Vrhovnoj radi predlog zakona koji izjednačava korupciju tokom vanrednog stanja sa izdajom.

- Što se tiče izjednačavanja korupcije sa izdajom u ratu... Mislim da će parlament dobiti ovaj u narednih nedelju dana, i tada je lopta u njihovom dvorištu (parlamenta) - rekao je Zelenski.

BONUS VIDEO: Visokoprecizna ruska snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (6)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi