"SUDAR" SUPERSILA IZNAD CRNOG MORA: "Suhoj" presreo "Ripera", oglasila se Moskva

Tanjug

27. 08. 2023. u 17:30

RUSKO Ministarstvo odbrane saopštilo je da je danas avion Su-30 ispratio američku bespilotnu letelicu "Riper" koja se, kako se navodi, približavala granici Rusije iznad Crnog mora.

СУДАР СУПЕРСИЛА ИЗНАД ЦРНОГ МОРА: Сухој пресрео Рипера, огласила се Москва

Foto: AP Photo/Sergei Grits

- Da bi se identifikovao vazdušni cilj i sprečilo narušavanje državne granice Ruske Federacije, podignut je lovac Su-30 - navodi se u saopštenju objavljenom na Telegramu.

Dodaje se da je ruska posada identifikovala vazdušnu metu kao bespilotnu letelicu MK-9A Riper američkog vazduhoplovstva.

Navodi se da je američka letelica, nakon što joj se približio Su-30, izvršila polukružno okretanje i udaljila se od ruske granice.

- Let ruskog lovca izveden je u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda uz poštovanje mera bezbednosti - napominju iz ruskog Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO: Visokoprecizna ruska snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima