BAJDEN O PADU AVIONA ŠEFA VAGNERA: Nisam iznenađen izveštajima o mogućoj pogibiji Prigožina

Tanjug

23. 08. 2023. u 23:31

PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden izjavio je danas da nije iznenađen izveštajima da je šef ruske paravojne organizacije Vagner Jevgenij Prigožin možda poginuo u avionskoj nesreći, dodajući da se u Rusiji ne dešava gotovo ništa iza čega ne stoji predsednik Vladimir Putin.

БАЈДЕН О ПАДУ АВИОНА ШЕФА ВАГНЕРА: Нисам изненађен извештајима о могућој погибији Пригожина

Foto: Profimedia

-Ne znam tačno šta se dogodilo, ali nisam iznenađen. U Rusiji se ne dešava gotovo ništa iza čega ne stoji predsednik Putin, ali ne znam dovoljno o ovome, rekao je Bajden u razgovoru sa novinarima, preneo je Rojters.

Vođa ruske paravojne grupe Vagner Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin bili su među 10 osoba koje su se nalazile u avionu koji se danas srušio severno od Moskve, potvrdila je nešto ranije ruska civilna avijacija Rosaviacia.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23 i 24. juna za koju je Putin rekao da je mogla da preraste u građanski rat, dodaje britanska agencija.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove