VUČIĆ O SITUACIJI NA UKRAJINSKOM FRONTU: Predsednik o situaciji na ratištu i kako se to odražava na globalnu politiku

Novosti online

23. 08. 2023. u 11:48

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pritisci na Srbiju svakodnevni da uvede sankcije Rusiji, te objasnio šta se trenutno dešava na globalnom planu.

ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ НА УКРАЈИНСКОМ ФРОНТУ: Председник о ситуацији на ратишту и како се то одражава на глобалну политику

FOTO: AP/Tanjug

 - Pritisci su svakodnevni. Svakoga dana od mene traže da uvedemo sankcije Rusiji, to traje godinu i po dana. Da mi neko nije rekao da je vreme da Srbija promeni svoju politiku. Ako mislite da će biti lako u narednim danima, ne... - kaže Vučić i dodaje:

- Situacija na ukrajinskom frontu je takva da je jasno da, osim ako ne dođe do velikih događaja u Moskvi i Kijevu, na samom ratištu je nemoguće očekivati pobedu bilo koje strane. To nas uvodi u sve veću nervozu kod svih aktera zato što ekonomija pati i strada i na Istoku i na Zapadu. Zato nervoza postaje sve veća. Govori se o multipolarnosti u svetu, a nikada svet nije bio podeljen jasnijim crtama. Svaki dan imate najmanje petoro sagovornika na nekim televizijama koji kažu "Vučiću, uvedi sankcije Putinu, Srbija pati". Što to radite svojoj zemlji? U današnje vreme, u eri socijalnih mreža, samo ako mrziš, postao si uspešan. Oni koji su poveli proteste zbog ubijene dece, a na kraj sve to pretvorili u veliku, a sad već neveliku žurku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (79)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!