INCIDENT NA BELORUSKOJ GRANICI: Primećen dron, trupe stupile u akciju

Novosti online

19. 08. 2023. u 07:46

BELORUSKI graničari priveli su dvojicu državljana republike koji su pokušavali da lansiraju dron na teritoriju Litvanije, saopštio je Državni granični komitet Belorusije.

ИНЦИДЕНТ НА БЕЛОРУСКОЈ ГРАНИЦИ: Примећен дрон, трупе ступиле у акцију

Foto MO.Belorusije

- U noći 18. avgusta, graničari Lide zadržali su dvojicu državljana Belorusije u selu Gorodišče, Voronovski okrug. Muškarci su nameravali da lansiraju dron preko belorusko-litvanske granice. Bespilotna letelica, njene komponente, kao i radio veze su pronađene na mestu zadržavanja lica umešanih u nezakonite radnje, pokrenut je upravni proces - navodi se u saopštenju.

Granični komitet je napomenuo da je od početka avgusta ovo treći incident na granici sa Litvanijom, povezan sa nelegalnom upotrebom bespilotnih letelica.

- Zabranjeno je koristiti ili posedovati dron u pograničnom pojasu, kao i ostavljati ga van naselja koja se nalaze u pograničnom pojasu, bez obaveštavanja organa granične službe - podsetio je Državni granični komitet, precizirajući da je izrečena novčana kazna zbog nepoštovanja pravila.

Ranije su beloruski graničari u više navrata otkrivali ljude koji koriste bespilotne letelice u blizini granice, uključujući i za šverc.

BONUS VIDEO: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)