BRITANIJA UPOZORAVA NA TERORISTIČKE NAPADE U DANSKOJ: Opasnost zbog paljenja Kurana u Švedskoj

Tanjug

18. 08. 2023. u 21:13

VELIKA Britanija je danas zatražila od svojih građana da budu oprezni kada putuju u Dansku zbog mogućih napada, nakon što su antiislamski aktivisti u toj zemlji, kao i u Švedskoj, spaljivali Kuran, što je razbesnelo muslimanske vernike.

БРИТАНИЈА УПОЗОРАВА НА ТЕРОРИСТИЧКЕ НАПАДЕ У ДАНСКОЈ: Опасност због паљења Курана у Шведској

Foto: Vikipedija

Britanija i američka vlada ranije su upozorile i na moguće napade u susednoj Švedskoj, koja je u četvrtak podigla uzbunu od terorizma na drugi najviši nivo, preneo je Rojters.

-Teroristi će verovatno pokušati u Danskoj da izvrše napade, koji bi mogli da budu neselektivni, uključujući i mesta koja posećuju stranci, upozorilo je britansko ministarstvo spoljnih poslova.

Dodaje se kako su vlasti u Danskoj uspešno omele mnoge planirane napade i izvršile brojna hapšenja.

Švedska je takođe saopštila da je osujetila napade nakon što su spaljivanje Kurana i druga dela protiv najsvetijeg islamskog teksta razbesnela muslimane i izazvala pretnje džihadista.

Vlada u Stokholmu saopštila je da je pooštrila bezbednost u ambasadama i drugim institucijama zbog porasta pretnji švedskim interesima u inostranstvu.

I danska i švedska vlada osudile su spaljivanje kurana i razmatraju izmene zakona koje bi to mogle da zaustave, ali kritičari kažu da je potrebno očuvati slobodu govora koja je zaštićena ustavima te dve zemlje.

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima