PIJANI TURISTI PRESPAVALI U AJFELOVOJ KULI: Policajci nisu mogli da veruju šta se dešava

Novosti online

17. 08. 2023. u 21:12

DVOJICA američkih turista pronađena su kako spavaju unutar Ajfelove kule nakon što su tamo dospeli u pijanom stanju, saopštili su tužioci.

ПИЈАНИ ТУРИСТИ ПРЕСПАВАЛИ У АЈФЕЛОВОЈ КУЛИ: Полицајци нису могли да верују шта се дешава

Foto Tanjug/AP

Njih su pronašli pripadnici obezbeđenja u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, prenosi Bi-Bi-Si. Oni su platili da se popnu na pariski toranj u nedelju oko 22.40 i preskočili bezbednosne barijere dok su se spuštali, saopštila je policija.

Pronađeni su u oblasti koja je inače zatvorena za javnost, između drugog i trećeg nivoa kule, a specijalna vatrogasna jedinica za spasavanje ljudi sa visine poslata je da ih izvuče. Zbog ovog incidenta tog dana objekat je za posetioce otvoren sa zakašnjenjem, a ne u 9 sati, kao što je uobičajeno.

Operater Ajfelove kule rekao je da američki turisti nisu predstavljali nikakvu pretnju, ali da će podneti krivičnu prijavu.

Kako je naveo, njih je ispitala policija u Parizu. AP podseća da je Ajfelova kula u subotu bila dva puta evakuisana zbog dojava o bombi.

Francuska policija pokrenula je istragu nakon što su lažne pretnje bombom upućene putem objava na sajtu za igre i platformi za onlajn kontakt između građana i policije. Ajfelova kula, koja je izgrađena 1880-ih i visoka je 300 metara, privukla je 5,8 miliona posetilaca prošle godine.

(Informer)

BONUS VIDEO:

NARANDžASTO NEBO IZNAD TENERIFA: Šumski požari uništavaju sve što im se nađe na putu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)