RAT U UKRAJINI: Kijev napao dronovima ruske brodove; Hladan tuš za Zelenskog iz američkog kongresa (FOTO/MAPA/VIDEO)

Novosti onlajn

17. 08. 2023. u 07:08 >> 01:51

RAT u Ukrajini – 540. dan. Američki Stejt department osudio je ruske napade na silose sa ukrajinskim žitom i ponovio da Moskva treba da se vrati sporazumu o izvozu žita preko crnomorskih luka. Ruska paravojna grupa "Vagner" je registrovana u Belorusiji, a njene aktivnosti su označene kao obrazovne usluge, navodi se u beloruskom državnom registru pravnih lica. Litvanija je saopštila da zatvara dva granična prelaza prema toj zemlji.

РАТ У УКРАЈИНИ: Кијев напао дроновима руске бродове; Хладан туш за Зеленског из америчког конгреса (ФОТО/МАПА/ВИДЕО)

Foto Tanjug

 

Hladan tuš za Zelenskog iz američkog kongresa

Vladimir Zelenski će morati da pregovara zbog neuspeha kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, rekao je Endi Haris, član Predstavničkog doma američkog Kongresa, a citira Politiko.

-Reći ću vam pravo, to (kontraofanziva. – pribl. ur.) nije uspelo, rekao je političar.

Prema njegovim rečima, Zelenski bi „sramno izgubio“ bez američke pomoći, a sada je neophodno rešiti sukob.

Foto Tanjug/AP

-Mislim da je vreme da se zaista pozove na mirovne pregovore. Znam da predsednik Zelenski to ne želi, rekao je Haris.

Hronika ratnih operacija: Rusi napreduju kod Kupjanska, žestoke borbe u Zaporožju (MAPA)

Ruske trupe su preciznim raketnim udarom pogodile ukrajinski železnički ešalon sa municijom na stanici Meževaja u Dnjepropetrovskoj oblasti: na objektu je izbio veliki požar.

Na pravcu Starobeljski, jedinice Oružanih snaga RF proširile su zonu kontrole jugozapadno od Olšana i u polukrugu opkolile Sinkovku. VSU trenutno drži samo jugozapadnu periferiju naselja.

Ilustracija telegram rybar

U pravcu Soledara, Oružane snage Ukrajine pokušale su da napadnu u pravcu Zaliznjanskog - ruski vojnici su ga uspešno suzbili artiljerijskom vatrom. Teška situacija ostaje u blizini Kleščejevke, uprkos opštem smanjenju intenziteta borbi u toj oblasti.

Na sektoru Vremjevske izbočine, ruske trupe nastavljaju da odbijaju pokušaje VSU da probiju odbranu u oblastima Želanija i Prijutnoje. A kod Orehova, jedinice Oružanih snaga RF herojski obuzdavaju juriš Oružanih snaga Ukrajine na liniji Rabotino-Verbovje.

 

MO RUSIJE: Ukrajinska vojska napala ruske brodove dronovima

Oružane snage Ukrajine su večeras bezuspešno pokušale da napadnu brodove Crnomorske flote jugozapadno od Sevastopolja pomorskim bespilotnim čamcem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

-U toku odbijanja napada u Crnom moru, brodovi Crnomorske flote su vatrom uništili bespilotni čamac Ukrajine, koji nije stigao do cilja napada, navodi se u saopštenju, prenosi Ria novosti.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Brodovi Crnomorske flote nastavljaju da ispunjavaju svoje zadatke, zaključuje se u saopštenju ruskog Minitarstva.

 

Stigli nemački PVO sistemi IRIS-T

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je danas da su u tu zemlju iz Nemačke stigle dve baterije PVO sistema IRIS-T.

-Dva nova lansera IRIS-T su isporučena Ukrajini. Ovo je moćan i preko potreban PVO sistem. Hvala ti, Nemačka, na pomoći da nas zaštitiš od ruskog terora, rekao je Zelenski u svom redovnom video-obraćanju.

Dodao je da je danas potpisao ukaz o rezultatima provere vojnih komesara i rada regrutnih centara u Ukrajini, objavljeno je na sajtu ukrajinskog predsednika.

Foto: Shutterstock/Ilustraciju

-Rukovodstvo će biti potpuno smenjeno. Ratnici koji su zaista bili u borbi, koji zaista razumeju kako i koga treba da biraju za naše snage odbrane i bezbednosti, to su ratnici koji će upravljati radom teritorijalnih regrutnih centara, naveo je Zelenski.

On je istakao da su takvom sistemu potrebni dostojanstvo i racionalnost.

Pored toga, dodao je da je potpisao "jedan od ključnih zakona koji je Ukrajini potreban za početak pregovora sa Evropskom unijom" o članstvu u toj organizaciji.

-Pregovori treba da počnu ove godine. Zakon garantuje transparentan, profesionalan i pravičan izbor sudija Ustavnog suda. Naša zemlja je korak bliže ulasku u Evropsku uniju, poručio je Zelenski.

 

Lukašenko: Zelenski bio u podrumu dok su ruske trupe stajale pred Kijevom

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sedeo je u podrumu kada su ruske trupe bile u blizini Kijeva, izjavio je šef beloruske države Aleksandar Lukašenko u intervjuu ukrajinskoj novinarki Dijani Pančenko.

-Kada su ruske trupe stajale na periferiji Kijeva, Zelenski je sedeo u podrumu, nije imao dovoljno vojske da brani prestonicu, rekao je Lukašenko.

Foto: AP

Ruska vojska nije ušla u Kijev jer je to moglo da dovede do ogromnih žrtava, izjavio je predsednik Belorusije.

"Razgovarao sam sa Putinom o tome. Ja sam mu rekao da bi se rat završio, naravno, potrebno je da se zauzme prestonica. On mi kaže: Znaš, to može odmah da se uradi, momentalno, ali će poginuti ogroman broj ljudi“, prisetio se Lukašenko razgovora sa Putinom.

 

Lukašenko: Rusija dostigla ciljeve rata

Ciljevi specijalne vojne operacije su realizovani, jer buduća Ukrajina nikada neće biti tako agresivna prema Ruskoj Federaciji kao ranije, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u intervjuu ukrajinskoj novinarki Dijani Pančenko.

Lukašenka su pitali da li mu je ruski predsednik Vladimir Putin rekao kada će smatrati da su ciljevi SVO ispunjeni za Rusiju.

FOTO: Tanjug/AP

-Nismo sa njim razgovarali o toj temi u takvom duhu“, odgovorio je beloruski predsednik.

"Međutim, usuđujem se da iznesem svoj stav. Ciljevi SVO su već postignuti. Ukrajina nikada neće biti tako agresivna prema Rusiji nakon završetka ovog rata, kao što je bila pre rata, istakao je on.
 

 

Kasetnim NATO bombama po civilima u Donjecku

Ukrajinske trupe ispalile su još četiri kasetne granate kalibra 155 milimetara iz artiljerije NATO-a na Kujbiševski i Kijevski okrug u Donjecku, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

Foto: Tviter KyleJGlen

 

Češki Mi-24 idu u Ukrajinu?

Češka bi mogla da isporuči Ukrajini helikoptere sovjetske proizvodnje Mi-24, izjavila je češka ministarka odbrane Jana Černohova.

Češka je već dobila četiri nova američka helikoptera, kojima će zameniti sovjetsku opremu.

Foto Tanjug/AP

Istovremeno, prema rečima Černohove, helikopteri Mi-24 sovjetske proizvodnje, koji su služili duže nego što se očekivalo, Ukrajini će biti od koristi.

 

 

Odbijen napad na Vremjevskoj izbočini (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine nastavljaju sa pokušajem ofanzive na Vremjevskoj izbočini, na spoju Zaporožja i DNR.

Na snimku je prokazano kako 37. gardijska posebna motorizovana brigada iz Primorske oblasti odbija današnji napad jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine sa oklopnim vozilima južno od Urožajnija.

Dva komada tehnike naletela su na mine. Borci javljaju da je kasnije jedno vozilo dokrajčeno FPV dronom, a drugo artiljerijskom vatrom. Treći oklopni automobil je pogođen sa ATGM-om u poteri, ali ovi momenti nisu snimljeni na video snimku.

Vazdušna uzbuna na teritoriji cele Ukrajine

Prema ukrajinskom ministarstvu digitalnih informacija vazdušna uzbuna je proglašena na teritoriji cele zemlje.

Kupjanski deo fronta: Nastavljena ruska ofanziva, Sinovka u poluokruženju (MAPA)

U blizini Kupjanska, pripadnici 6. kombinovane armije Oružanih snaga Rusije uspešno nastavljaju ofanzivu na ukrajinske položaje na liniji Sinkovka-Olšana.

Kao rezultat žestokog napada, Oružane snage RF su zauzele dva uporišta jugozapadno od Olšana, a takođe su poboljšale taktičku poziciju kod Sinkovke, okružujući selo u polukrugu.

Ilustracija telegram rybar

Trenutno ukrajinski kombinovani odredi 14. ombr i 95. odšbr drže južnu periferiju sela, a ostatak je u sivoj zoni. Štaviše, nijedna od stranaka nema pouzdanu kontrolu nad pozicijama u Sinkovki. Gubici Oružanih snaga Ukrajine u ovoj oblasti premašili su nekoliko stotina ljudi.

Ukrajinska komanda je već prepoznala težak položaj grupe kod Kupjanska, ali ne žuri da prebaci rezerve iz drugih pravaca. Dosadašnja taktika neprijatelja je da popuni napredne mobilisane u nadi za uspešan kontranapad.

Herš: CIA obavestila Blinkena da ofanziva VSU nema šanse

CIA je upozorila američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da ukrajinska kontraofanziva neće biti ovenčana uspehom, objavio je na svom sajtu američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simur Herš.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

-Blinken je od CIA saznao da ukrajinska kontraofanziva ne daje rezultate. To je bio šou Zelenskog i neki iz administracije su poverovali u tu besmislicu, navodi Herš reči saradnika CIA.

On je istakao da se pristup američke vlade situaciji u Ukrajini neće promeniti, ali se bliži kraj sukoba.

-Pristup Bele kuće konfliktu (u Ukrajini), kada je reč o realnim razgovorima sa američkim narodom, ostaće isti. Ali kraj je blizu, bez obzira na izjave Bajdenovih ljudi koje izgledaju kao da su iz crtanih filmova, navodi se u tekstu.

 

"Bild": Ukrajina mora da ostvari neke uspehe do kraja jeseni

Ukrajina mora da ostvari neke vojne uspehe do kraja jeseni, piše nemački "Bild".

- Ukrajinske snage imaju vremena do novembra da pređu u kontraofanzivu - navodi se u tekstu i dodaje da nakon toga dolazi zima i o novim ofanzivnim dejstvima moći će da se govori tek u februaru.

"Bild" piše i o značajnim gubicima ukrajinske vojske, bez obzira na informacije koje stižu iz Kijeva.

Šef NATO: Konačna odluka o slanju lovaca F-16 Kijevu još nije doneta

Konačna odluka o slanju lovačkih aviona Kijevu još nije doneta, ali takva mogućnost postoji, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg za TV „Dagbladet“.

- To je sasvim moguće - rekao je šef NATO.

Podsetimo, ukrajinski lider Vladimir Zelenski je 2. avgusta rekao da će obuka ukrajinskih pilota početi već ovog meseca.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva odbrane, za obuku će biti potrebno šest meseci i ona bi mogla da se sprovodi u Danskoj ili Holandiji.

Očekuje se da bi piloti mogli na proleće 2024. godine da upravljaju avionima F-16.

Nova pomoć od Švedske

Švedski parlament izglasao je novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 3,2 milijarde švedskih kruna (skoro 300 miliona dolara).

Kako se navodi u saopštenju parlamenta, odobrena je isporuka dodatne odbrambene tehnike, uključujući rezervne delove, municiju, opremu za deminiranje, transportna sredstva i drugo.

Podsetimo, Švedska je u julu saopštila da će izdvojiti 522m6 miliona evra za projekte obnove Ukrajine.

Podoljak ljut na Sarkozija zbog Krima

Savetnik šefa kancelarije predsednika Ukrajine Mihail Podoljak kritikovao je bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija zbog izjave o Krimu i novim ruskim teritorijama, okarakterisavši to kao „fantastičnu zločinačku logiku“.

To, kako je dodao, predstavlja jedan od fundamentalnih razloga za rat koji se danas vodi.

Podsetimo, Sarkozi je rekao da je Krim istorijski ruska teritorija, da njegovi stanovnici sebe smatraju Rusima, kao i da je priča o njegovom vraćanju Ukrajini iluzija.

On je takođe izrazio ideju o održavanju sličnih referenduma u ​​novim regionima Rusije kako bi se „konačno i transparentno“ zatvorilo pitanje vraćanja ovih teritorija Ukrajini, osim ako ona ne želi „zamrznuti konflikt“.

- Nema nikakvih novih teritorija Rusije, nikakvih prava Rusije na referendume, niti kulturnih i jezičkih osobenosti - napisao je Podoljak na mreži H (nekadašnji Tviter).

Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

- Oružane snage Ukrajine izgubile su u južnodonjeckom pravcu tokom prethodnog dana više od 175 vojnika;

- Oružane snage Rusije odbile su šest napada jurišnih grupa ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska, a tokom prethodnog dana likvidirano je gotovo 125 ukrajinskih vojnika;

- Ruske snage likvidirale su tokom proteklog dana gotovo 55 vojnika i uništile samohodnu artiljerijsku haubicu „akacija“ Oružanih snaga Ukrajine u krasnolimanskom pravcu;

- Ukrajinska vojska uništila je dva komandna punkta za dronove i skladište municije u DNR;

- Oružane snage Rusije su u donjeckom pravcu odbile četiri napada ukrajinske vojske u blizini Zaliznjanskog, Staromihajlovke i Krasnogorovke;

- Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 195 vojnika u zaporoškom pravcu; Jurišni odredi Oružanih snaga Rusije izveli su uspešnu ofanzivu u donjeckom pravcu, poboljšali položaje duž prve linije fronta;

- Oružane snage Rusije su u raketnom napadu na stanici Meževa u Dnjepropetrovskoj oblasti uništile vojni ešalon sa municijom;

- Ruski sistemi PVO su prethodnog dana uništili 18 ukrajinskih dronova. Oružane snage Ukrajine su u donjeckom pravcu tokom prethodnog dana izgubile gotovo 310 vojnika;

- Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom proteklog dana gotovo 30 vojnika u hersonskom pravcu.

Nemci isporučili Ukrajini dva PVO

Nemačka je u poslednjih nedelju dana isporučila Ukrajini dva PVO sistema IRIS-T, modifikacija SLS, kao i više od 4.300 dimnih bombi i municije, proizlazi iz ažuriranog spiska sa sajta nemačke vlade.

Kažnjen "Gugl" sa tri miliona rubalja

Moskovski sud kaznio je "Gugl" sa tri miliona rubalja (31.000 dolara) zbog toga što nije uklonio fejk video-snimke o specijalnoj vojnoj operaciji.

Rusi odbili napad u selu Rabotino

Ruske snage odbile su napad ukrajinske vojske na tenkovima i američkim oklopnim vozilima „strajker“ na prilazima zaporoškom selu Rabotino, izjavio je za Sputnjik lider zaporoškog javnog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

On je dodao da su borbe trajale nekoliko sati, ukrajinski vojnici su poraženi i povukli su se, a po njima trenutno dejstvuje ruska avijacija.

Pored toga, Rogov je istakao da se žestoke borbe nastavljaju i u pravcu Vremjovska.

Ukrajinci spremni za borbu u Zaporožju

Ukrajinske snage spremaju se da u borbama na zaporoškom frontu upotrebe britanske tenkove „čelindžer“, izjavio je za Sputnjik lider zaporoškog javnog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

- Danas je jasno potvrđeno da se ukrajinska vojska sprema da u borbe u orehovskom pravcu na zaporoškoj liniji fronta ubaci i britanske tenkove ‘čelindžer’. Videćemo koliko jače i brže gore britanski tenkovi od nemačkih ‘leoparda’ - istakao je Rogov.

Uništene haubice

Pripadnici grupe "Dnjepar" su tokom protekla 24 sata u Hersonskoj oblasti uništili ukrajinsku haubice D-30, samohodnu haubicu "Akacija" i likvidirali 20 ukrajinskih boraca, rekao je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom.

Zelenski potpisano zakon o produženju ratnog stanja

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je zakon kojim se ratno stanje u zemlji i mobilizacija produžavaju za 90 dana, do 15. novembra, saopštio je poslanik Vrhovne rade Jaroslav Železnjak.

Trojica vojnika se predala Rusima

Ukrajinski vojnik koji je prešao na rusku stranu objasnio je za Sputnjik da je sa dvojicom saboraca odlučio da se predaju ruskim vojnicima posle tri dana na prvoj liniji fronta zbog lošeg odnosa komandanata prema njima, nepotpune borbene pripreme i gladi.

Kako je rekao, oni su prešli Dnjepar čamcem.

Nemački stručnjaci postavljaju mine u Kupjansku

Ukrajinske snage na položajima oko Kupjanska dobile su veliku količinu različite municije, između ostalog i nemačke mine koje će postavljati stručnjaci iz Nemačke, rekao je za Sputnjik vojni ekspert, potpukovnik LNR u ostavci Andrej Maročko.

Belorusija raskinula sporazum sa Ukrajinom

Beloruska vlada raskinula je sporazum sa Ukrajinom o vojno-tehničkoj saradnji koje je potpisano u Minsku 1994. godine, saopšteno je na portalu vlade.

Uhapšene dve osobe zbog planiranja sabotaže

Na Krasnojarskoj teritoriji privedene su dve osobe koje su planirale da potkopaju bazne komunikacione stanice u zatvorenoj administrativno-teritorijalnoj formaciji Zelenogorsk, saopštila je pres-služba regionalnog sedišta FSB.

- FSB Rusije za Krasnojarsku teritoriju, u saradnji sa FSB Rusije za Centralni vojni okrug, uz moćnu podršku SOBR-a Uprave ruske garde za Krasnojarsku teritoriju, na teritoriji ZATO Zelenogorsk, a teroristički akt je zaustavljeh - navodi se u saopštenju.

Obaveštajna služba je objasnila da su dvojica muškaraca, pristalice organizacije „Građani SSSR-a“ (terorističke organoizacije zabranjene u Rusiji), planirala da dignu u vazduh bazne stanice PJSC Rostelekom i Trans Telekom AD kako bi omeli slanje poziva mobilisanim putem portala državnih službi.

Prema istrazi, osumnjičeni su preko trećeg lica kupovali TNT štapove i drugi eksploziv. Ali kada su dobili eksploziv, pritvorili su ih službenici FSB.

Američki vojni oficir Dejvis: Kijev mora da zamrzne sukob da bi sačuvao teritorije

Kijev nikada neće moći da pobedi na frontu, a da ne bi izgubio ostatak teritorije, mora da zamrzne sukob, napisao je penzionisani američki vojni oficir Danijel Dejvis u članku za 19Fortifajv.

Prema njegovom mišljenju, uzimajući u obzir nastale gubitke, nema razloga da se veruje da će Ukrajina u doglednoj budućnosti moći da formira potencijal uporediv sa onim koji je imala pre ofanzive.

- To znači da je gotovo izvesno da Ukrajina nikada neće osvojiti svoju slobodu na bojnom polju. Da bi sačuvao teritoriju koju trenutno drži i sprečio dalji gubitak zemlje, Kijev mora da se pomiri sa surovom realnošću da je sada najrazumniji put zamrznuti sukob i započeti pregovore da ga okončamo - napisao je Dejvis.

Što duže Vašington i Kijev budu ignorisali novu „bolnu realnost“, smatra ekspert, to će Ukrajina izgubiti više teritorija usled neizbežnih pregovora.

Dejvis je dodao da bi glavni prioritet za Vašington trebalo da bude američka nacionalna bezbednost i ekonomski prosperitet, a za to SAD treba da prepoznaju novu realnost.

- SAD su uložile više od sto milijardi dolara i poslale hiljade oklopnih vozila, milione granata i projektila, a takođe su obezbedile ozbiljnu obaveštajnu podršku skoro godinu i po dana. Sada se mora priznati da se tako značajan nivo investicija nije isplatio - naveo je ekspert.

Uništen tenk i minobacač oružanih snaga Ukrajine u Kahovskaju

Borci ruske grupe trupa „Dnjepar“, koji su na vojnoj službi u rejonu hidroelektrane Kahovskaja, uništene u terorističkom napadu kijevskog režima, uništili su ukrajinski tenk i mobilni minobacačke posade koja je gađala položaje Oružanih snaga Rusije, rekao je za RIA Novosti mitraljezac sa pozivnim znakom „Mario“.

Prema njegovim rečima, situacija u oblasti Kahovske hidroelektrane ostaje napeta, položaje Oružanih snaga Rusije gađa ukrajinska artiljerija, koju ruska vojska detektuje i dosledno uništava.

 

Vojni stručnjak Ho: SAD ne šalju vojnu opremu Ukrajini zbog Kineza

Sjedinjene Države ne šalju Ukrajini najnoviju vojnu opremu zbog rizika da ona padne u ruke ne samo Rusije, već i Kine, koja može da koristi poverljive informacije, izneo je ovo mišljenje američki vojni stručnjak, veteran rat SAD u Iraku, Metju Ho, u intervjuu za Jutjub kanal Judging fridom.

- Zbog toga su Amerikanci bili toliko nevoljni da snabdevaju Ukrajinu tenkovima "abrams". Sada će prvih šest tenkova Abrams od oko 40 stići u Ukrajinu. To su stari modeli M1A1 koji su se pojavili pre rata u Persijskom zalivu (počeli da se proizvode 1984. godine.

- Glavni razlog zašto ne dajemo Ukrajincima naše nove tenkove je, po mom mišljenju, zato što jednostavno ne želimo da budu zarobljeni. Oklop na "abramsu" je veoma strogo čuvana tajna, tako da je nemoguće da Rusi shvate kako je to uređeno i kako to koriste - rekao je on.

Ekspert je podsetio da je slična situacija bila i sa raketama HIMARS, koje su kontrolisane pomoću GPS satelitskog sistema, koje su ruske trupe naučile da ometaju. Iz istih razloga, prema Hou, SAD se plaše da prebace balističke rakete ATACMS u Ukrajinu.

- Ne samo da Rusi mogu da smisle kako da neutrališu ove rakete. Takođe s pravom verujemo da oni mogu da prenesu informacije koje dobiju Kinezima. A Amerikanci su zaista zabrinuti zbog konfrontacije sa Kinom. Ne želimo da Kinezi znaju bilo šta o našem oružju - rekao je stručnjak.

Pogođena ukrajinska komanda u Kramatorsku

Ruske rakete pogodile su kontrolni centar elektronskog ratovanja i protivvazdušne odbrane ukrajinskih trupa u Kramatorsku, rekao je za RIA Novosti Vadim Astafjev, šef pres-centra grupe Jug.

- Pododeljenje raketne formacije Južnog vojnog okruga nanelo je poraz kontrolnom punktu elektronske borbe i PVO Oružanih snaga Ukrajine u Kramatorsku - rekao je on.

 

Pored toga, artiljerija je uništila poljsko skladište municije u blizini Beloborovke, dva punkta privremenog razmeštaja jedinica 110. odvojene mehanizovane brigade, terensko skladište municije i tri neprijateljska kamioneta u rejonima naselja Berdičev, Avdejevka i Pervomajskoje.

BONUS VIDEO: OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST - Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024