"KRIM JE ISTORIJSKA RUSKA TERITORIJA" Sarkozi: NJegovi stanovnici sebe smatraju Rusima, a priča o njegovom vraćanju Ukrajini je iluzija

Novosti onlajn

16. 08. 2023. u 20:18

KRIM je istorijski ruska teritorija, njegovi stanovnici sebe smatraju Rusima, a priča o njegovom vraćanju Ukrajini je iluzija, izjavio je bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi.

КРИМ ЈЕ ИСТОРИЈСКА РУСКА ТЕРИТОРИЈА Саркози: Његови становници себе сматрају Русима, а прича о његовом враћању Украјини је илузија

Nikola Sarkozi / Foto AP

- Kada je reč o teritoriji Krima, koji je bio ruski do 1954. godine i gde većina stanovništva sebe i dalje smatra Rusima, mislim da je njegovo vraćanje iluzija - rekao je političar u intervjuu za Figaro.

Istovremeno, on smatra da je neophodan „referendum pod nadzorom međunarodne zajednice“ da bi se „potvrdilo sadašnje stanje stvari“.

Sarkozi je takođe izrazio ideju o održavanju sličnih referenduma u ​​novim regionima Rusije kako bi se „konačno i transparentno“ zatvorilo pitanje vraćanja ovih teritorija Ukrajini, osim ako ona ne želi „zamrznuti konflikt“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA - Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio