RUSKA FLOTA - NEUNIŠTIVI ČUVAR GRANICA OTADŽBINE: Putin - Rusija samouvereno sprovodi velike zadatke nacionalne pomorske politike

Novosti online

30. 07. 2023. u 10:45

RUSKA flota bila je i ostala neuništivi čuvar granica otadžbine, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na paradi u čast Dana ruske mornarice. Predsednik je čestitao vojnicima, veteranima i svim građanima zemlje Dan Ratne mornarice.

РУСКА ФЛОТА - НЕУНИШТИВИ ЧУВАР ГРАНИЦА ОТАЏБИНЕ: Путин - Русија самоуверено спроводи велике задатке националне поморске политике

Foto: EPA

- Naša flota je vekovima bila i ostala neuništivi čuvar granica otadžbine, njenog ponosa i slave - rekao je Putin, govoreći na Glavnoj pomorskoj paradi.

Ruska flota više puta je stajala na putu neprijatelju kao neosvojiva tvrđava, njena glavna svrha je zaštita otadžbine, naglasio je Putin.

Prema njegovim rečima, Rusija dosledno jača moć svoje flote. Samo ove godine u sastav mornarice ušlo je 30 brodova različite klase.

- Danas Rusija samouvereno sprovodi velike zadatke nacionalne pomorske politike, dosledno povećavajući moć svoje flote. Samo ove godine njen sastav će se popuniti sa 30 brodova različite klase - rekao je Putin.

Među onima koji su stupili na borbenu dužnost je i raketna korveta „Merkurij“, istakao je predsednik.

Prema njegovim rečima, mornari danas pokazuju hrabrost, odvažnost i nesalomivost.

- U ime Rusije naši mornari daju sve svoje snage, pokazuju istinsko junaštvo, bore se hrabro, kao naši veliki preci - ocenio je Putin, zahvalivši pripadnicima ruske mornarice na besprekornom izvršavanju zadataka.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!