MATVIJENKO UDARILA NA ALIJANSU: Nikog ne pitaju za dozvolu, šire se van svojih granica i narušavaju stabilnost

Tanjug

25. 07. 2023. u 14:27

NATO se širi van svojih granica, narušava stabilnost i ugrožava globalnu bezbednost, izjavila je danas predsednica Senata Ruske Federacije Valentina Matvijenko.

МАТВИЈЕНКО УДАРИЛА НА АЛИЈАНСУ: Никог не питају за дозволу, шире се ван својих граница и нарушавају стабилност

Foto: EPA

Ona je ranije, tokom posete Pekingu, predložila izradu i podnošenje predloga Ujedinjenim nacijama za međunarodno pravni pokument koji bi regulisao aktivnosti vojnih blokova i saveza jer ''takve strukture'' trenutno predstavljaju stvarnu pretnju međunarodnoj stabilnosti, prenosi TASS.

- NATO prevazilazi granice bloka i širi se ne pitajući nikoga za dozvolu, i time narušava globalnu stabilnost i bezbednost - rekla je ona na konferenciji za medije. Matvijenko je posebno istakla hitnost davanja pravne ocene pokušaja Zapada da primora treće zemlje da se pridruže režimu sankcija, čak i ako bi to bilo štetno po njihove nacionalne interese i potkopalo njihovu ekonomiju, navodi agencija.

Prema njenim rečima, brojne nezavisne nacije su bile pod "najvećim pritiskom, uz pretnje i ucene", čime se očigledno narušavao njihov suverenitet.

- Ovo pitanje zahteva ozbiljnu međunarodnu pravnu procenu. Jasno je da to ne može da se uradi odjednom, tim više što bi se Zapad tome oštro suprotstavio. Barem o tome treba razgovarati na otvoren i iskren način - naglasila je Matvijenko i pozvala međunarodne pravne stručnjake i zakonodavce da počnu da rade ''na tom cilju''.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Posledice napada dronom na poslovni centar u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima