EU: Timermans ne mora odmah da podnese ostavku na mesto potpredsednika Evropske komisije

Tanjug

20. 07. 2023. u 16:40

POTPREDSEDNIK Evropske komisije Frans Timermans danas je obavestio predsednicu EK Ursulu fon der Lajen da će se kandidovati na izborima u Holandiji, ali to ne znači da će odmah morati da napusti funkciju, saopštio je portparol Evropske unije.

ЕУ: Тимерманс не мора одмах да поднесе оставку на место потпредседника Европске комисије

Foto: EPA

- U ovoj fazi kandidatura izvršnog potpredsednika ostaje hipotetička, jer je sada predmet unutrašnjeg partijskog procesa. Do okončanja ovog procesa, on (Timermans) nastavlja svoj rad kao potpredsednik za Evropski zeleni dogovor - rekao je portparol EU.

Potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans ranije danas je potvrdio da će učestvovati na parlamentarnim izborima u Holandiji, poručivši da želi da postane sledeći holandski premijer.

- Jutros sam rekao partijama laburista i zelene levice da bih voleo da budem kandidat koji će ih predvoditi na sledećim izborima - rekao je Timermans za holandski javni servis.

Timermans (62) je potpredsednik Evropske komisije i zadužen je za "Evropski zeleni dogovor" - mapu puta za održivost ekonomije EU pretvaranjem klimatskih i ekoloških izazova u mogućnosti u svim oblastima politike i tranziciji, čineći je pravednom i inkluzivnom za sve. Od 2012. do 2014. godine bio je ministar spoljnih poslova Holandije u prethodnom kabinetu Marka Rutea, koji je nedavno podneo ostavku na mesto predsednika vlade. Izbori u Holandiji zakazani su za 22. novembar, a biće održani nakon što je dugogodišnji premijer Mark Rute podneo ostavku zbog sukoba oko migracione politike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo