MILICIJA ZAVODI RED? – Maskirani "čuvari reda" primećeni u francuskom gradu Lorijanu

U bretonskom gradu Lorijanu primećeno je više osoba obučenih u crno koje se predstavljaju kao "lovci na učesnike protesta". Svedočanstva govore o njihovom prisustvu u noći između prošlog petka i subote, u trenutku najžešćih nereda povodom ubistva Naela u Francuskoj.

МИЛИЦИЈА ЗАВОДИ РЕД? – Маскирани чувари реда примећени у француском граду Лоријану

Foto: Prinstrkin BFMTV

 Prema svedočenju novinara, ovi maskirani "čuvari reda" uhvatili su više izgrednika i predali ih policiji. Jedan policajac priznao je izveštačima da im je ta "milicija" predala napadače.

Sud u Lorijanu je poručio da je odbio da pokrene istragu, "zbog nedostatka objektivnih elemenata". Uslovi za to između ostalog nisu ispunjeni ni zato što nije bilo podnete tužbe. Njihovo prisustvo se, takođe, ne pominje ni u izjavama uzetim posle hapšenja te noći.

Među njima su, navodno, možda bili i neki pripadnici specijalnih snaga francuske mornarice FORFUSCO "da bi pomogli policiji", a pokrenuta je unutrašnja istraga. Prenose se i reči jednog od učesnika upućene izgrednicima da "kada hoćeš sve da zapališ, moraš da očekuješ i odgovor na to".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)