OKLOP TANAK, KVARI SE MENJAČ: Francuski tenkovi AMX-10RC se nisu pokazali u Ukrajini (VIDEO)

Novosti online

02. 07. 2023. u 19:44

LAKI tenkovi na točkovima AMX-10RC koje je Francuska isporučila Ukrajini su "nepraktični" u ofanzivi jer imaju tanki oklop, rekao je za AFP komandant bataljona 37. brigade marinaca sa kodnim imenom "Spartanac".

ОКЛОП ТАНАК, КВАРИ СЕ МЕЊАЧ: Француски тенкови AMX-10RC се нису показали у Украјини (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, takvo oklopno vozilo na točkovima može da se koristi za vatrenu podršku, ali ne i da na čelu ide u ofanzivu. Posada jednog oklopnog vozila je već poginula, saopštio je ukrajinski vojnik.

-Tokom artiljerijskog granatiranja u blizini je eksplodirala granata, fragmenti su probili oklop, a municija je detonirala, rekao je on.

-Top je dobar, veoma dobre su sprave za posmatranje. Ali, nažalost, oklop je tanak i nepraktično ih je koristiti na liniji fronta, primetio je komandant. On je pomenuo slučajeve kada je u blizini eksplodirala granata od 152 mm i geleri su probili oklop.

Vojnik je dodao da se na AMX-10 RC kvario menjač - možda jer se koristi na zemljanim putevima, zaključio je on.

U martu je francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu rekao da su izviđačka oklopna vozila na točkovima AMX-10RC stigla u Ukrajinu, neka su već poslata na prvu liniju fronta. Koliko je tenkova na točkovima poslato u Ukrajinu, nije precizirao.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima