"PETA REPUBLIKA POD VAMA JE VEĆ DUGI NIZ GODINA U GROZNICI" Zaharova odgovorila Makronu na insinuacije o stanju u Rusiji

Novosti onlajn

30. 06. 2023. u 15:24

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je reči francuskog predsednika Emanuela Makrona da je pobuna u Rusiji ukazala na nesuglasice koje postoje unutar zemlje rekavši da se Rusija, za razliku od Francuske, bori protiv neprijatelja, dok se u Francuskoj bore jedni protiv drugih.

ПЕТА РЕПУБЛИКА ПОД ВАМА ЈЕ ВЕЋ ДУГИ НИЗ ГОДИНА У ГРОЗНИЦИ Захарова одговорила Макрону на инсинуације о стању у Русији

Foto: Profimedia

Ona je ukazala i na aktuelne vesti koje dolaze iz Francuske o neredima, sukobima sa policijom, pljačkama, gubitku kontrole nad situacijom od strane vlasti, brojnim hapšenjima.

- Treća noć nasilja u Francuskoj. Samo ovde nije reč ni o trećoj noći ni o drugom danu. Peta republika pod Makronom je već dugi niz godina u groznici – sa periodičnim kratkim remisijama - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je navela primere protesta „žutih prsluka“ koji su francuskim gradovima naneli milionske štete, ili izlazak stotine hiljada ljudi na ulice Pariza, Marselja i drugih gradova zbog penzione reforme, pokazujući time, kako je rekla, razjedinjenost vlasti i društva.

- Makron se redovno obraća naciji, ali njegov rejting stalno opada - istakla je ona.

- Poštovano francusko Ministarstvo spoljnih poslova. Za nekoliko nedelja trebalo bi da se održi još jedan samit NATO-a u Vilnjusu, izgleda da će ići i vaš šef koji je obećao podršku Zelenskom. Čula sam i da će biti reči o situaciji u Rusiji. Ako je tako, preporučujem vam da teme predstojećeg samita budu nesuglasice u Francuskoj, slabost francuske vojske i pomoćnih organa. Možda će vam partneri i saveznici pomoći u snabdevanju Francuske oružjem sa osiromašenim uranijumom kako bi zaštitili policiju od naroda, ili narod od policije – to je već na vama da rešavate - zaključila je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove