STEJT DEPARTMENT TVRDI: Prigožinova pobuna je bila "značajan korak"

Tanjug

26. 06. 2023. u 22:40

SAD neće spekulisati o motivima šefa paravojne formacije "Vagner" Jevgenija Prigožina za podsticanje oružane pobune u Rusiji tokom vikenda, izjavio je danas portparol Stejt departmenta Metju Miler, ocenivšti da je potez Prigožina "značajan korak".

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ТВРДИ: Пригожинова побуна је била значајан корак

Stejt department / Arhiva

-(Predsednik Rusije) Vladimir Putin je taj koji je podigao bauk 1917. godine, a ne neko drugi, niti bilo ko iz vlade Sjedinjenih Američkih Država“, rekao je Miler na brifingu za štampu, dodajući da nije upoznat sa bilo kakvim kontaktom Vašingtona sa, kako je naveo, režimom beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka po tom pitanju, prenosi Si-En-En.

Miler je naveo da nema procenu Prigožinove lokacije ili rasporeda Vagnerovih snaga u Ukrajini ili negde drugde, napominjući da situacija u Rusiji ostaje "dinamična".

On je potez Prigožina ocenio "značajnim korakom", jer, kako je naveo, novost je što je došlo do direktnog osporavanja liderstva ruskog predsednika.

-Nova je stvar videti Jevgenija Prigožina kako direktno dovodi u pitanje razloge za ovaj rat i poručuje da je rat vođen u suštini na laži, što je nešto što smo i sami ranije govorili, ali sigurno nismo čuli tako nešto od zvaničnika iz Rusije ranije, rekao je Miler.

Kako je dodao, nejasno je kakve će biti krajnje implikacije onoga što se dogodilo na aktivnosti i interese Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost