NAJNOVIJE VESTI O POBUNI U RUSIJI: Oglasio se nacionalni antiteroristički komitet

Novosti online

26. 06. 2023. u 08:18

U MOSKVI, Podmoskovlju i Voronješkoj oblasti ukinut je režim kontraterorističke operacije, saopštio je nacionalni antiteroristički komitet.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ О ПОБУНИ У РУСИЈИ: Огласио се национални антитерористички комитет

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

Kako se navodi, zbog odsustva pretnji po život, zdravlje, imovinu i druge zakonom zaštićene interese ljudi odlučeno je da se na teritoriji Moskve i Moskovske oblasti ukine režim KTO od 9.00 po moskovskom vremenu 26. juna 2023. godine.

Da bi se sprečili mogući teroristički napadi na teritoriji Moskve, Moskovske i Voronješke oblasti, u subotu je uveden režim protivterorističke operacije.

Tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage „Vagnera“ zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Evgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti Rusije su te navode demantovali.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejstva „vagnerovaca“ nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov predlog da obustavi kretanje „Vagnera“ na teritoriji Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo