DA LI JE PRIGOŽINOVA POBUNA UTICALA NA SITUACIJU NA FRONTU? Oglasili se iz Kremlja - Pomenut i "najveći neprijatelj" vođe Vagnera

Novosti online

25. 06. 2023. u 07:19

POBUNA koju je pokrenuo šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin nije imala nikakvog uticaja na tok operacija u Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ДА ЛИ ЈЕ ПРИГОЖИНОВА ПОБУНА УТИЦАЛА НА СИТУАЦИЈУ НА ФРОНТУ? Огласили се из Кремља - Поменут и највећи непријатељ вође Вагнера

Foto: Profimedia/Ilustracija

Peskov je takođe rekao da nema saznanja o bilo kakvim promenama u stavu ruskog predsednika Vladimira Putina prema ministru odbrane Sergeju Šojguu.

Prigožin je ranije napadao Šojgua i šefa ruskog generalštaba Valerija Gerasimova, optužujući ih za nekompetentnost i korupciju.

Vagnerov "marš na Moskvu" okončan je sinoć, kada je dogovorom zaustavljena kriza.

Prema dogovoru postignutom uz posredovanje Belorusije, Prigožin neće biti gonjen zbog pobune i preseliće se u Belorusiju.

Vagnerove trupe su viđene kako napuštaju Rostov na Donu i vraćaju se u svoje terenske kampove van grada. Regionalni guverner Vasilij Golubev rekao je ruskoj državnoj novinskoj agenciji TASS da su snage otišle rano u nedelju.

Peskov je rekao da je Putin u telefonskom razgovoru sa Lukašenkom izrazio zahvalnost što je Prigožinu ponuđen azil u Belorusiji, rekavši da je taj potez sprečio krvoproliće.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)