PATRIJARH KIRIL PORUČIO RUSIMA DA SE NE PLAŠE: Istina je na našoj strani

Novosti online

11. 06. 2023. u 16:59

PATRIJARH moskovski i cele Rusije Kiril podsetio je da hrišćanstvo uči odgovornosti za svoju zemlju, što je danas posebno aktuelno.

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ ПОРУЧИО РУСИМА ДА СЕ НЕ ПЛАШЕ: Истина је на нашој страни

Foto: Profimedia

- Hrišćanstvo nas uči odgovornosti - za očuvanje vere, naravno, ali i odgovornosti za sebe, svoje bližnje, svoju zemlju. Danas je ta odgovornost posebno aktuelna zbog onoga što se dešava u susednoj državi i onoga što se danas dešava na raskrsnici odnosa Rusije sa zapadnim svetom - rekao je ruski patrijarh na osvećenju Sabornog hrama Blagoveštenja u Tjumenu.

Prema njegovim rečima, istina je na ruskoj strani.

- Šta bi trebalo da bude naš odgovor? Prvo, ne treba da se plašimo ničega. Moramo shvatiti da je istina na našoj strani. A ako je istina, onda stradanje za istinu nije greh, već je, naprotiv, spasonosno. Šta je stradanje? Ne da se povučemo i predamo, već da zaista odbranimo te pozicije – političke, duhovne, to treba braniti danas - dodao je.

Poglavar RPC je pozvao sve da se mole za Rusiju i za njenog vrhovnog vrhovnog komandanta, "pravoslavnog čoveka koji je hrabro preuzeo odgovornost za sve što nam se danas dešava".

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove