ASAD PONOVO NA UDARU KRITIKA, DAMASK IH ODBACUJE: Irak i Sirija obavili ozbiljan razgovor o borbi protiv velikog zla

Novosti online

04. 06. 2023. u 16:32

MINISTRI spoljnih poslova Iraka i Sirije razgovarali su danas o načinima za okončanje trgovine drogom preko zajedničke granice, saopštio je šef iračke diplomatije Fuad Husein.

АСАД ПОНОВО НА УДАРУ КРИТИКА, ДАМАСК ИХ ОДБАЦУЈЕ: Ирак и Сирија обавили озбиљан разговор о борби против великог зла

Foto: Tanjug

 - Danas smo razgovarali o saradnji između Iraka i Sirije u borbi protiv trgovine drogom. Poznato je da je Irak koridor za trgovinu drogom i, nažalost, počela je upotreba droge u iračkom društvu - rekao je Husein na zajedničkoj konferenciji za novinare sa sirijskim kolegom Fejsalom Mekdadom u Bagdadu, prenosi Rojters.

Husein je dodao da je tema razgovora bila i humanitarna kriza vezana za sirijske izbeglice za koje se procenjuje da ih je oko 250.000 u Iraku.

Sirijski predsednik Bašar al Asad toplo je dočekan na prošlomesečnom samitu Arapske lige nakon 12-godišnje suspenzije Sirije zbog Asadovog gušenja protesta protiv njegovog režima, navodi britanska agencija.

Od Asada se očekuje da obuzda trgovinu narkoticima u Siriji koji se kasnije krijumčare širom regiona. Sirijska vlada, sa druge strane, poriče bilo kakvu ulogu u trgovini.

(SD)

BONUS VIDEO:

ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)