ORBAN U POSETI KATARU: Na dnevnom redu energetska i ekonomska saradnja

Tanjug

21. 05. 2023. u 16:57

MAĐARSKI premijer Viktor Orban jutros je otputovao u zvaničnu posetu Kataru, saopštio je portparol mađarskog premijera Bertalan Havaši.

ОРБАН У ПОСЕТИ КАТАРУ: На дневном реду енергетска и економска сарадња

Foto: Profimedia

Orban je u poseti Kataru na poziv premijera zemlje i obratiće se Katarskom ekonomskom forumu, rekao je Havaši za agenciju MTI.

Razgovori u Kataru biće fokusirani na jačanje bilateralne energetske, ekonomske i finansijske saradnje, istraživanje novih mogućnosti ulaganja, kao i aktuelna globalna politička pitanja.

- Delegacija Mađarske ima za cilj jačanje energetske bezbednosti zemlje. U pogledu rata u Ukrajini podržava mirno diplomatsko rešenje umesto štetnih sankcija i forsiranja ratne politike - rekao je Havaši.

U delegaciji mađarskog premijera biće ministar finansija Mihalj Varga i ministar ekonomskog razvoja Marton Nađ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)