POGLEDAJTE - MOĆNA KORVETA RUSKE MORNARICE: „Merkur“ prošao sve testove evo kada stupa na borbenu dužnost (VIDEO)

Novosti online

11. 05. 2023. u 21:45

RUSKA mornarica je dobila najnoviju raketnu korvetu „Merkur“ koju joj je isporučilo brodogradilište „Severni verf“ iz Sankt Peterburga, saopštili su u ruskom brodogradilištu.

ПОГЛЕДАЈТЕ - МОЋНА КОРВЕТА РУСКЕ МОРНАРИЦЕ: „Меркур“ прошао све тестове ево када ступа на борбену дужност (ВИДЕО)

Foto pritnskrin jutjub MO Rusije

-Predsednik komisije za prijem brodova kapetan Viktor Ivanov je potpisao akt o državnim ispitivanjima korvete “Merkur" projekta 20380. Nakon što bude utvrđen akt o prijemu, glavni komandant ruske Ratne mornarice Nikolaj Evmenov će odrediti datum podizanja vojne zastave na korveti, navodi se u saopštenju.

Komanda korvete i mornari su završili obuku i proveru sistema na brodu, kompleksa naoružanja i specijalnih sredstava, sproveli su reviziju i pripremili „Merkur“.

Evmenov je u oktobru 2021. godine korveti projekta 20380 dao ime „Merkur“, kao simbol hrabrosti i veštine ruskih mornara.

Moderan „Merkur“ je peta korveta koja je izgrađena u brodogradilištu „Severni verf“ koju je projektovala kompanija „Almaz“. Prethodne četiri korvete „Stereguši“, „Soobraziteljni“ „Stojki“ i „Bojki“ se nalaze u Baltičkoj floti.

Višenamenske korvete projekta 20380 je namenjena za otkrivanje i uništavanje neprijateljskih podmornica i brodova, obezbeđivanje desanta, kao i rešavanje različitih zadataka u morskoj zoni. Na brodovima se nalaze artiljerijski, protivraketni, protivbrodski, hidroakustički i radiolokacioni kompleksi, hangar za helikopter Ka-27. Osnovno udarno oružje korveta projekta 20380 je protivbrodski raketni kompleks „uran“.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!