"NERVI NISU OD GVOŽĐA": Prekaljeni komandant "Ahmata" o dramatičnom "performansu" šefa Vagnera

Novosti online

05. 05. 2023. u 22:43

APTI Alaudinov, komandant specijalnih snaga Ahmat Čečenske republike, rekao je na TV kanalu Rusija 24 da jedinice koje on vodi imaju dovoljno municije ne samo za odbranu od ukrajinskih trupa, već i za vođenje ofanzive.

НЕРВИ НИСУ ОД ГВОЖЂА: Прекаљени командант Ахмата о драматичном перформансу шефа Вагнера

Foto: Jutjub/Fond "MFTI"/Sila sa Istoka

Ranije je osnivač Vagner grupe Jevgenij Prigožin rekao da će 10. maja povući svoje snage iz Bahmuta zbog nestašica municije.

Prema Alaudinovu, nikada tokom ratova se nije dešavalo da "uvek bude dovoljno svega".

- Nećemo reći da imamo neku vrstu natprirodne količine municije, ali imamo dovoljno da se možemo čvrsto braniti i dalje svakodnevno napredovati u pravcu neprijatelja – mislim da je to dovoljno… Nema razloga da pokrećemo neku vrstu panike - rekao je Alaudinov.

Odgovarajući na pitanje voditelja da li ovakve teme treba izneti u javnost, on je rekao da "postoje neka pitanja koja savremeno društvo, ako im se ne saopšti, nije sposobno da razne."

- Verovatno se dešava da društvo ne čuje ako ne kažete glasno. U ovom slučaju, biću iskren. Ako želite da pričate o Vagneru, razumem o čemu se radi. Borci "Vagnera" su dostojni sinovi naše otadžbine, kao Jevgenij Prigožin. Ovo su patriote Rusije. Verujem da negde situacija ne ide, verovatno u nekim stvarima. Istovremeno... Verovatno je to krik duše kada vidite određeni broj svojih boraca koji umiru, nervi nisu od gvožđa - dodao je komandant specijalnih snaga Ahmat.

Podsećamo, osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin je objavio video snimak pripadnika svoje jedinice koji su poginuli u borbi, a za čiju smrt je optužio ministra odbrane Sergeja Šojgua, i načelnika generalštaba Valerija Gerasimova. Prigožin tvrdi da pomenuti koče dostavu preko potrebne artiljerijske municije jedinicama Vagnera.

BONUS VIDEO: NA NEBU I POD VODOM - Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!