HOĆE LI UKRAJINA DOBITI POMOĆ PRED KONTRAOFANZIVU? "NJujork tajms" o planovima Vašingtona pred najavljeni prolećni napad

Novosti online

13. 04. 2023. u 10:28

AMERIČKA administracija ne planira dodatni paket vojne pomoći Kijevu uoči ukrajinske kontraofanzive, piše Njujork Tajms, pozivajući se na izvore u Pentagonu.

ХОЋЕ ЛИ УКРАЈИНА ДОБИТИ ПОМОЋ ПРЕД КОНТРАОФАНЗИВУ? Њујорк тајмс о плановима Вашингтона пред најављени пролећни напад

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Pošiljke municije koje je Bajdenova administracija najavila 20. marta i 4. aprila biće poslednje dve pre očekivanog početka ofanzive, i u doglednoj budućnosti - rekao je jedan vojni zvaničnik američkom mediju.

Prema njegovim rečima, prolećni paketi vojne pomoći Ukrajini bili su "poslednji očajnički napor" jer saveznici Kijeva nemaju dovoljno municije da podmire potrebe ukrajinske vojske, dok su sopstvene zalihe kritično male.

Ranije je Vašington post objavio članak u kojem se navodi da je Ukrajina odlučila da odloži kontraofanzivu zbog vremenskih uslova i nedostatka municije.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE - Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!