SVAKU ŽELJU ZA MIROM AMERIKA RAZBIJE ŽELJOM ZA RATOM: Cilj Vašingtona je da obezglavi Rusiju makar to bilo i do "poslednjeg Ukrajinca"

Novosti Onlajn

22. 02. 2023. u 18:37

SVAKA mirovna ideja o Ukrajini razbija se željom Sjedinjenih Američkih Država da nastave borbena dejstva do rasparčavanja Rusije, a zatim da se fokusiraju na obuzdavanje Kine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

СВАКУ ЖЕЉУ ЗА МИРОМ АМЕРИКА РАЗБИЈЕ ЖЕЉОМ ЗА РАТОМ: Циљ Вашингтона је да обезглави Русију макар то било и до последњег Украјинца

Bajden i Zelenski u Kijevu, Foto AP

- Primećeno je da je za što skoriji mir potrebna politička volja Zapada i njegovih kijevskih štićenika. Za sada su sve mirovne ideje i šeme razbijene željom Vašingtona da nastavi rat sa Rusijom do ‘poslednjeg Ukrajinca’ kako bi oslabio, a u idealnom slučaju – obezglavio, rasparčao i uzeo pod svoju kontrolu našu zemlju. A posle toga da se fokusira na obuzdavanje Kine, koju zapadnjaci otvoreno proglašavaju glavnim ‘strateškim izazovom’ - navodi se u saopštenju Ministarstva posle razgovora ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i člana Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i šefa Kancelarije Komisije Centralnog komiteta KPK za spoljne poslove Vanga Jija.

Ministarstvo je dodalo da dvojica diplomata nisu razgovarala o takozvanom kineskom planu za rešenje ukrajinske krize.

- Obratili smo pažnju na izjave nekih zapadnih političara i medijske izveštaje u vezi sa izvesnim ‘kineskim mirovnim planom’. Oni, kao i obično, iskrivljuju stvarnu sliku... Kineski partneri upoznali su nas sa svojim razmišljanjima o osnovnim uzrocima ukrajinske krize, kao i pristupima za njegovo političko rešenje. Nije bilo reči ni o kakvom posebnom ‘planu’ - navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da Moskva i Peking dele mišljenje o uzrocima aktuelne ukrajinske krize.

- Sa naše strane, konstatovali smo da pozdravljamo konstruktivnu ulogu Kine u rešavanju hitnih međunarodnih pitanja. Delimo mišljenj oko uzroka aktuelne ukrajinske krize. Većina ocena kineske strane poklapa se sa našim viđenjem trenutne situacije - zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

 

BONUS VIDEO: NAJUBOJITIJI BROD NA SVETU - Zaplovila fregata "Admiral Gorškov" naoružana "Cirkon" projektilima

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima