BIVŠI SARADNIK BELE KUĆE KOMENTARISAO PUTINA: Evo šta je rekao o ruskom lideru

Novosti online

21. 12. 2022. u 22:34

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je najiskreniji od svih trenutno uticajnih svetskih političara, napisao je bivši saradnik Bele kuće pri administraciji Ronalda Regana Pol Krejg Roberts.

БИВШИ САРАДНИК БЕЛЕ КУЋЕ КОМЕНТАРИСАО ПУТИНА: Ево шта је рекао о руском лидеру

Foto: EPA

- U svojim člancima se trudim da stanem na stranu istine, a ne na stranu Putina. Mada je on, po mom mišljenju, najiskreniji i, možda, naivni igrač na svetskoj areni - napisao je Roberts na sajtu.

On smatra, da je ruski predsednik odličan lider, ali se istovremeno previše ljudski odnosi prema zlu sa kojim se suočava. Bivši saradnik Bele kuće je naveo da Kremlj ponekad precenjuje Zapad, verujući da se u njegovom rukovodstvu nalaze razumni ljudi sa kojima može da se pregovara.

Ranije tokom dana je održana proširena sednica Ministarstva odbrane, ruski lider je naveo, da ono što se događa u Ukrajini, je zajednička tragedija, mada ona nije rezultat politike Ruske Federacije. Tome je doprinela i politika trećih zemalja, koje su uvek težile dezintegraciji ruskog sveta. Rusiji nema šta da se zameri.

Ruski predsednik je naveo da se Rusija trudila da izgradi dobrosusedske odnose sa Ukrajinom, koja je nakon raspada SSSR-a u svojoj deklaraciji o nezavisnosti navela neutralan status države, ali ti pokušaji su bili bezuspešni.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je 19. decembra, komentarišući izjavu bivše nemačke kancelarke Angele Merkel o tome, da su Minski sporazumi bili pokušaj da se Ukrajini da vreme, koje je Kijev koristio da se naoruža, naveo, da postoje sve osnove da se ne veruje rečima evropskih političara.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je glavni rezultat godine bio da se razume kome se može verovati, a kome ne. Prema njegovim rečima, veliki deo svetske zajednice ne podržava pokušaje zapadnih zemalja da silom i sankcijama uspostave svoju dominaciju u svetu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili