LICENCOM DO NAFTE: "SAD zadržavaju pravo da ublaže i pooštre sankcije Venecueli"

Đ.G.

26. 11. 2022. u 20:27

SJEDINjENE Države zadržavaju pravo da dodatno ublaže sankcije Venecueli i da ih pooštre, rekao je novinarima visoki zvaničnik Bele kuće.

ЛИЦЕНЦОМ ДО НАФТЕ: САД задржавају право да ублаже и пооштре санкције Венецуели

Foto AP

Kao reakcija na dogovore strana u unutrašnjem političkom sukobu, Ministarstvo finansija SAD izdalo je opštu licencu, koja na period od šest meseci dozvoljava američkoj kompaniji Ševron da vadi naftu i proizvodi naftne derivate u Venecueli, kao i snabdevanje ih na američko tržište u saradnji sa venecuelanskom državnom kompanijom PDVSA .

- Jasno smo stavili do znanja da smo voljni da preduzmemo dodatne korake kako bismo podržali konkretne rezultate dijaloga. Ali takođe smo spremni da se povučemo ako ne bude napretka -  zvaničnik, koji je tražio da ostane neimenovan, rekao.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je u subotu da su venecuelanske vlasti i zvaničnici opozicije najavili nastavak pregovora u Meksiku , postizanje humanitarnog sporazuma koji utiče na obrazovanje, zdravstvo, bezbednost hrane i pomoć od poplava, dogovor oko energetskog programa, kao i nameru da se održi dijalog o organizacija izbora 2024. godine - preneo je RT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BIVŠI SAVETNIK NATO: Pobeda Ukrajine je samoobmana, Zapad ne zna kako da se izvuče iz konflikta