"NEMAČKA JE EPICENTAR ANTISEMITIZMA": Jevreji pozvani da se vrate u Izrael

Novosti online

10. 11. 2022. u 16:03

NEMAČKA je suštinski antisemitska i svi Jevreji koji su ozbiljni u vezi sa svojom religijom trebalo bi da odu, rekao je vođa društvene grupe u Brandenburgu u otvorenom pismu objavljenom u sredu, dodajući da se seli u Izrael.

НЕМАЧКА ЈЕ ЕПИЦЕНТАР АНТИСЕМИТИЗМА: Јевреји позвани да се врате у Израел

Foto: Profimedia

- Svojom antijevrejskom spoljnom i unutrašnjom politikom zemlja je dokazala da je antisemitizam neodvojivi deo državne političke ideologije - napisao je Semen Gorelik u svom pismu, koje je javno objavio Die Achse des Guten (The Axis of Good), proizraelski novinski portal. „Ne možete živeti u ovoj zemlji kao Jevrejin! I ne želim više da živim u ovoj zemlji.”

U onome što je Džerusalim post opisao kao „besni popis detalja“, Gorelik je istakao da je nemački predsednik položio venac na grob „ubice, teroriste i antisemite“ Jasera ​​Arafata, dok je njegov kancelar doveo kao izbeglice „milioni antisemitskih muslimana koji napadaju Jevreje i jevrejske institucije. Nemačka takođe promoviše „terorističke bande“ i „sarađuje sa antisemitskim državama koje žele da unište“ Izrael i Jevreje, napisao je on.

Prema Goreliku, nemačka deca se odgajaju da postanu antisemiti uz pomoć „masovne antijevrejske i antiizraelske državne propagande“ koja se finansira iz obaveznih poreza i taksi.

- Ne želim da živim u zemlji u kojoj, kao Jevrejin, moram da se krijem svuda i u svako doba. Ne želim da živim u zemlji u kojoj deo stanovništva našu izraelsku zastavu doživljava kao provokaciju, napisao je Gorelik.

Još jedna njegova velika zamerka je što je Nemačka uspostavila „zamenski judaizam sa lažnim sinagogama u državnom vlasništvu“ i što ne dozvoljava nikakva udruženja nezavisna od Centralnog veća Jevreja u Nemačkoj pod kontrolom države.

Gorelik je ukazao na iskustvo sopstvene porodice, koja je u Nemačku stigla 1996. godine, kao izbeglice iz bivšeg Sovjetskog Saveza. Oni pokušavaju da registruju udruženje u Potsdamu od 1999. godine, rekao je on, protiv ometanja lokalnih, državnih i saveznih sudova.

Nemačka je, rekao je, „epicentar antisemitizma“ čija se državna ideologija nije promenila od Martina Lutera i srednjeg veka. Besmisleno je pokušavati da se bilo šta menja na ovoj „beskonačnoj“ listi, zaključio je on. 

U Nemačkoj je bilo više od 500.000 Jevreja kada su nacisti preuzeli vlast 1933. Do 180.000 njih je stradalo u holokaustu, dok je oko 300.000 emigriralo. U Nemačkoj je od 2021. živelo oko 120.000 Jevreja - preneo je RT.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao